Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juusto-pähkinäkeksit

Tarjoile juustokeksejä kahvin tai teen kanssa. Joulunaikaan ne sopivat myös tarjottaviksi glögin kera.

Juusto-pähkinäkeksit
Juusto-pähkinäkeksit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 pussi (130 g)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste

Voiteluun ja päälle

  • 1 kananmuna
  • 1 dl pähkinärouhetta

Ohje

  1. Sekoita pehmeään voihin jauhot ja juustoraaste. Taputtele taikina suorakaiteeksi. Kääri muovikelmuun. Anna levätä jääkaapissa n. tunti.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota muotilla pyöreitä keksejä (Ø n. 4 cm). Nosta keksit pellille leivinpaperille. Voitele munalla. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta.
  3. Paista 200 asteessa 8 - 10 min tai kunnes ovat kauniin ruskeita

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 507 kcal
Proteiini 14,1 g
Hiilihydraatti 24,2 g
Rasva 39,3 g
Tyydyttynyt rasva 19,3 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search