Pähkinäiset välipalamuffinssit

Pähkinäiset välipalamuffinssit

Nämä maapähkinällä ja banaanilla maustetut muffinssit käyvät hyvästä välipalasta tai aktiiviliikkujan makuun jopa kahvileipänä. Yksi muffinssi sisältää proteiinia 9,5 g.

30 min
helppo
236 kcal / 100g
4
4

Ainekset8 isoa muffinia

8 isoa muffinia
½ prk (à 250 g)
1 (200 g)
kypsä banaani
1 dl
maapähkinävoita
½ dl
2
kananmunaa
2 - 3 rkl
fariinisokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
½ dl (40 g)
suolapähkinöitä

Lisäksi

8
isoa Amerikan muffinivuokaa

Ohje

  1. Soseuta maitorahka, banaani, maapähkinävoi ja maito sauvasekoittimella.
  2. Vaahdota munat ja fariiinisokeri. Jos käyttämäsi banaani on ruskeapilkkuinen 2 rkl sokeria riittää.
  3. Yhdistä vehnäjauho, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Rouhi pähkinät joukkoon, jätä hieman koristeluun.
  4. Yhdistä banaaniseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon jauhoseos, älä sekoita turhaan.
  5. Täytä muffinivuoat taikinalla 2/3 vuoan koosta. Lisää halutessasi päälle nokare hilloa, Nutellaa tai tuorejuustoa ja upota se lusikalla taikinan sisään. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 22 min.
  7. Nauti jäähtyneet muffinit kylmän maidon kanssa välipalana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
236 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,5 g
Kalsium
101 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)