Juusto-pähkinäsämpylät

Juusto-pähkinäsämpylät

30 min
keskitaso
265 kcal / 100g
0
1

Näppärät solmusämpylät maistuvat vastapaistettuina maitolasillisen kanssa tai lisukkeena keiton kanssa.

Ainekset

50 pikkusämpylää
50 g
hiivaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
5 dl
vettä
1 dl
1 dl
12 dl
vehnäjauhoja
1 dl
pähkinärouhetta
¾ dl

Pinnalle

Ohje

  1. Liuota hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen.
  2. Sekoita keskenään juustoraaste, maitojauhe, vehnäjauho ja pähkinärouhe. Lisää kuiva-aineseos nesteen joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Alusta taikinaan lopuksi rasva.
  4. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla.
  5. Leivo tomaattikirsikan kokoisista taikinapalleroista n. 20 cm pitkiä ohuita tankoja ja solmi yksinkertaiseksi solmuksi.
  6. Aseta sämpylät leivinpaperille uunipellin päälle ja anna koota liinan alla puolisen tuntia.
  7. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 200 asteessa 15 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
265 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
8 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
70 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)