Juusto-pekonipiiras

Juusto-pekonipiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juusto-pekonipiiras

Juusto-pekonipiiras

Maukas juusto-pekonipiiras sopii tarjottavaksi illanistujaisissa tai osaksi noutopöytää.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
35 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

1 pkt
voitaikinaa

Täyte

200 g
lämminsavukylkeä tai pekonia
250 g
purjoa
200 g
3
kananmunaa
2 dl
mustapippuria myllystä
ripaus
muskottia

Ohje

  1. Kauli taikina isommaksi levyksi. Nosta taikina Ø 28 cm:n vuokaan ja painele pohjaan sekä reunoille. Leikkaa liika taikina pois. Paina taikinareunoja vasten tukeva alumiinifoliorengas, ettei taikina luisu alas paiston aikana. Pistele pohja ja paista 200 asteessa 15 min. Ota pois alumiinifoliorengas.
  2. Valmista pohjan paistamisen aikana täyte. Kuutioi savukylki ja paista omassa rasvassaan. Halkaise ja pese purjo. Viipaloi ja lisää se pannulle. Paista muutama min.
  3. Levitä seos esipaistetulle pohjalle. Lisää päälle juustoraaste.
  4. Vatkaa munien rakenne kulhossa rikki, sekoita joukkoon ruokakerma. Mausta seos ja kaada täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 35 min.
Vinkki

Vinkki

Kauli reunojen ylimääräinen taikina ja ota siitä pieniä kuvioita piparkakkumuoteilla. Koristele kuvioilla piirakan pinta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
278 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›