Juusto-pekonipiiras

Juusto-pekonipiiras

1 h
keskitaso
278 kcal / 100g
3
0

Maukas juusto-pekonipiiras sopii tarjottavaksi illanistujaisissa tai osaksi noutopöytää.

Ainekset

8 annosta

Pohja

1 pkt
voitaikinaa

Täyte

200 g
lämminsavukylkeä tai pekonia
250 g
purjoa
200 g
3
kananmunaa
2 dl
mustapippuria myllystä
ripaus
muskottia

Ohje

  1. Kauli taikina isommaksi levyksi. Nosta taikina Ø 28 cm:n vuokaan ja painele pohjaan sekä reunoille. Leikkaa liika taikina pois. Paina taikinareunoja vasten tukeva alumiinifoliorengas, ettei taikina luisu alas paiston aikana. Pistele pohja ja paista 200 asteessa 15 min. Ota pois alumiinifoliorengas.
  2. Valmista pohjan paistamisen aikana täyte. Kuutioi savukylki ja paista omassa rasvassaan. Halkaise ja pese purjo. Viipaloi ja lisää se pannulle. Paista muutama min.
  3. Levitä seos esipaistetulle pohjalle. Lisää päälle juustoraaste.
  4. Vatkaa munien rakenne kulhossa rikki, sekoita joukkoon ruokakerma. Mausta seos ja kaada täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 35 min.

Vinkki

Kauli reunojen ylimääräinen taikina ja ota siitä pieniä kuvioita piparkakkumuoteilla. Koristele kuvioilla piirakan pinta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
278 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
22 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
191 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)