Pienet Quiche Lorrainet

Pienet Quiche Lorrainet

40 min
keskitaso
282 kcal / 100g
6
8

Juustopiiraiden kuulu ranskalainen klassikko, Quiche Lorraine, muuntuu nyt pikkuisiksi piiraiksi. Leivo niitä teen, kahvin tai vaikkapa glögin kanssa tarjottaviksi herkuiksi. Gluteenittomat piiraat löytyvät ohjeen lopusta.

Ainekset

12 kpl
1 dl
3 dl
vehnäjauhoja
½ dl

Täyte

120 g
fileepekonia , esim. marmori
2
kananmunaa
1 pussi (150 g)
2 dl
1 mm (maustemit.)
jauhettua mustapippuria
1 mm (maustemit.)
muskottipähkinää
¾ dl
hienonnettua persiljaa

Muffinipellin voiteluun

Ohje

  1. Sekoita Oivariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää ruokakerma. Sekoita. (GLUTEENITON TAIKINA, ks. ohjeen lopusta.)
  2. Tee taikinasta tanko. Leikkaa se 12:een yhtä suureen osaan. Pyöräytä ne kämmenten välissä pyöreiksi "pulliksi" ja taputtele voidellun muffinipellin syvennysten pohjalle ja ylös reunoille.
  3. Paista kuutioitu pekoni pannulla. Jaa jäähtynyt pekoni syvennysten pohjille. Vatkaa munat kulhossa. Lisää täytteen loput aineet. Kaada pekonin päälle vuoan syvennyksiin.
  4. Paista uunin ala- / keskiosassa 225 asteessa 15 - 17 min tai kunnes kypsiä.
  5. Tarjoa tee- tai kahvipöydässä tai glögitarjoilun suolapalana.

Vinkki

* Voit käyttää ruokakermana vaihtoehtoisesti Valio maustettua ruokakermaa Mustapekka®. Jätä tällöin mustapippuri pois täytteestä.* Käytä fileepekonin tilalla 100 g saunapalvikinkkua. Leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Lisää se täytteeseen sellaisenaan ilman paistoaValmista pohjataikina nyppimällä 100 g Valio Eila™ Laktoositon voita ja 2 1/2 dl gluteenitonta, maidotonta jauhoseosta. Lisää 1 dl Valio Eila™ Laktoositon maitorahkaa. Sekoita taikinaksi. Valmista muuten kuten yllä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
282 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
19 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
152 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)