Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juustoempanadat

Empanadat ovat täytettyjä piiraita. Alunperin ne ovat lähtöisin Espanjan Galiciasta, josta ne ovat levinneet laajalti Etelä-Amerikkaan. Täytteenä empanadoissa voi olla mitä vain. Espanjassa niihin kätketään turskaa tai muuta kalaa, kun taas Etelä-Amerikassa suositaan muun muassa kanaa, naudanlihaa, katkarapuja tai juustoa.

Juustoempanadat
Juustoempanadat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Rahka-voitaikina

  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 60 g (1 dl) oliiveja
  • 50 g salamia tai meetvurstia
  • 1 pussi (150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Pinnalle

  • 0 kg seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Sekoita maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  2. Hienonna oliivit ja salami veitsellä. Yhdistä täytteen ainekset.
  3. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä piirakkapohjia pyöreällä muotilla, Ø 10 cm. Jaa täytettä n. 1 rkl / pohja. Kostuta pohjien reunoja vedellä, käännä toinen reuna päälle, jotta saat puolikuun mallisia empanadoja. Sulje saumat tiiviisti.
  4. Lado empanadat uunipellille ja voitele munalla. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista 225 asteessa n. 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 347 kcal
Proteiini 10,5 g
Hiilihydraatti 19,8 g
Rasva 24,9 g
Tyydyttynyt rasva 13,9 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • seesaminsiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search