Empanadat ovat täytettyjä piiraita. Alunperin ne ovat lähtöisin Espanjan Galiciasta, josta ne ovat levinneet laajalti Etelä-Amerikkaan. Täytteenä empanadoissa voi olla mitä vain. Espanjassa niihin kätketään turskaa tai muuta kalaa, kun taas Etelä-Amerikassa suositaan muun muassa kanaa, naudanlihaa, katkarapuja tai juustoa.
Rahka-voitaikina | |
---|---|
250 g | |
250 g | |
4 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
1 dl (60 g) | oliiveja |
50 g | salamia tai meetvurstia |
1 pussi (150 g) | |
½ tl | chilijauhetta |
1 tlk (70 g) | tomaattipyreetä |
Voiteluun | |
kananmunaa | |
Pinnalle | |
seesaminsiemeniä |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.