Juustoempanadat

Juustoempanadat

1 h 10 min
keskitaso
342 kcal / 100g
1
1

Empanadat ovat täytettyjä piiraita. Alunperin ne ovat lähtöisin Espanjan Galiciasta, josta ne ovat levinneet laajalti Etelä-Amerikkaan. Täytteenä empanadoissa voi olla mitä vain. Espanjassa niihin kätketään turskaa tai muuta kalaa, kun taas Etelä-Amerikassa suositaan muun muassa kanaa, naudanlihaa, katkarapuja tai juustoa.

Ainekset

28 kpl

Rahka-voitaikina

1 prk (250 g)
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 dl (60 g)
oliiveja
50 g
salamia tai meetvurstia
1 pussi (150 g)
½ tl
chilijauhetta
1 tlk (70 g)
tomaattipyreetä

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Sekoita maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  2. Hienonna oliivit ja salami veitsellä. Yhdistä täytteen ainekset.
  3. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä piirakkapohjia pyöreällä muotilla, Ø 10 cm. Jaa täytettä n. 1 rkl / pohja. Kostuta pohjien reunoja vedellä, käännä toinen reuna päälle, jotta saat puolikuun mallisia empanadoja. Sulje saumat tiiviisti.
  4. Lado empanadat uunipellille ja voitele munalla. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista 225 asteessa n. 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
342 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
25 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
164 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)