Juustoinen kesäkeitto

Juustoinen kesäkeitto

25 min
helppo
49 kcal / 100g
13
5

Täyteläinen kesäkeitto saa makua tuoreista kasviksista ja vaihtelua ruusukaalista ja sulatejuustosta.

Ainekset

5 annosta
6 dl
vettä
10
kokonaista maustepippuria
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
5 (500 g)
perunaa
3 (250 g)
porkkanoita
½ (250 g)
kukkakaalia
½ pkt (à 250 g)
5
Valio täysmaitoa
200 g
ruusukaalia
1 mm (maustemit.)
jauhettua valkopippuria
50 g
kevätsipulia tai kesäsipulia

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja mausteet kattilassa.
  2. Lisää joukkoon kuoritut ja paloitellut perunat ja porkkanat. Jätä perunat hieman porkkanoita suuremmiksi. Keitä n. 5 min.
  3. Lisää paloiteltu kukkakaali, Koskenlaskija ja maito. Keitä hiljalleen 5 - 10 min tai kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
  4. Lisää puhdistetut ja puolitetut ruusukaalit ja valkopippuri. Keitä vielä 3 - 5 min, kunnes ruusukaalit ovat hieman pehmenneet.
  5. Hienonna kevätsipuli varsineen. Lisää keittoon.
  6. Tarjoa ruisleivän ja voin kanssa.

Vinkki

Voit korvata ruusukaalit pavuilla (tuore tai pakaste)

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
49 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
70 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)