Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juustoinen sieni-perunavuoka

Sienistä ja perunasta syntyy maukas lisäkevuoka. Toimii kasvisateriana myös sellaisenaan.

Juustoinen sieni-perunavuoka
Juustoinen sieni-perunavuoka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 300 g esikäsiteltyjä sieniä
  • 1 iso sipuli
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 1½ kg perunoita
  • 1 tl suolaa
  • 1 pussi (150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 2 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Ohje

  1. Kuumenna Oivariini pannulla. Lisää sienet ja hienonnettu sipuli. Sekoittele kunnnes sipuli on kuullottunut. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
  2. Kuori ja viipaloi perunat. Mausta ne suolalla. Kerrostele perunat, sieniseos ja juustoraaste reilun kokoiseen vuokaan. Kaada päälle nesteseos.
  3. Kypsennä vuokaa 225 asteessa n. 40 min. Alenna lämpö 175 asteeseen, painele pintaa 1 - 2 kertaa paiston aikana ettei pinta kuivu. Voit myös peittää leivinpaperilla mikäli alkaa tummua liikaa. Jatka kypsennystä n. 50 min tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

Sienten esikäsittely

  1. Mikäli käytät tuoreita tatteja, haperoita tai suppilovahveroita, varaa niitä makusi ja sienten voimakkuuden mukaan n. 1 - 1 1/2 litraa. Paloittele sienet ja haihduta neste pois pannulla sekoitellen ennen ruoaksi valmistusta.
  2. Suolasieniä käytettäessä varaa niitä 400 g. Keitä sienet kahteen kertaan ennen käyttöä, jotta liika suola lähtee. Purista sienistä ylimääräinen neste pois.

Vinkki

Valmista ruoka peruna-sipuliseoksesta (1 kg), tällöin et tarvitse erillistä sipulia. Suolaa riittää 3/4 tl. Tarkista perunoiden kypsymisaika pakkauksesta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 9,3 g
Rasva 3,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search