Juustoinen sieni-perunavuoka

Juustoinen sieni-perunavuoka

1 h 50 min
keskitaso
134 kcal / 100g
2
2

Sienistä ja perunasta syntyy maukas lisäkevuoka. Toimii kasvisateriana myös sellaisenaan.

Ainekset

6 annosta
1 rkl
n. 300 g
esikäsiteltyjä sieniä
1 iso (150 g)
sipuli
½ tl
jauhettua mustapippuria
1 ½ kg
perunoita
1 tl
suolaa
1 pussi (150 g)
2 dl
2 dl

Ohje

  1. Kuumenna Oivariini pannulla. Lisää sienet ja hienonnettu sipuli. Sekoittele kunnnes sipuli on kuullottunut. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
  2. Kuori ja viipaloi perunat. Mausta ne suolalla. Kerrostele perunat, sieniseos ja juustoraaste reilun kokoiseen vuokaan. Kaada päälle nesteseos.
  3. Kypsennä vuokaa 225 asteessa n. 40 min. Alenna lämpö 175 asteeseen, painele pintaa 1 - 2 kertaa paiston aikana ettei pinta kuivu. Voit myös peittää leivinpaperilla mikäli alkaa tummua liikaa. Jatka kypsennystä n. 50 min tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
  4. Sienten esikäsittely

  5. * Mikäli käytät tuoreita tatteja, haperoita tai suppilovahveroita, varaa niitä makusi ja sienten voimakkuuden mukaan n. 1 - 1 1/2 litraa. Paloittele sienet ja haihduta neste pois pannulla sekoitellen ennen ruoaksi valmistusta.
  6. * Suolasieniä käytettäessä varaa niitä 400 g. Keitä sienet kahteen kertaan ennen käyttöä, jotta liika suola lähtee. Purista sienistä ylimääräinen neste pois.

Vinkki

* Valmista ruoka peruna-sipuliseoksesta (1 kg), tällöin et tarvitse erillistä sipulia. Suolaa riittää 3/4 tl. Tarkista perunoiden kypsymisaika pakkauksesta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
134 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
10 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
79 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)