Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 300 g esikäsiteltyjä sieniä
- 1 iso sipuli
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 1½ kg perunoita
- 1 tl suolaa
-
1 pussi (150 g)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
-
2 dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Jaa resepti
Ohje
- Kuumenna Oivariini pannulla. Lisää sienet ja hienonnettu sipuli. Sekoittele kunnnes sipuli on kuullottunut. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
- Kuori ja viipaloi perunat. Mausta ne suolalla. Kerrostele perunat, sieniseos ja juustoraaste reilun kokoiseen vuokaan. Kaada päälle nesteseos.
- Kypsennä vuokaa 225 asteessa n. 40 min. Alenna lämpö 175 asteeseen, painele pintaa 1 - 2 kertaa paiston aikana ettei pinta kuivu. Voit myös peittää leivinpaperilla mikäli alkaa tummua liikaa. Jatka kypsennystä n. 50 min tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
Sienten esikäsittely
- Mikäli käytät tuoreita tatteja, haperoita tai suppilovahveroita, varaa niitä makusi ja sienten voimakkuuden mukaan n. 1 - 1 1/2 litraa. Paloittele sienet ja haihduta neste pois pannulla sekoitellen ennen ruoaksi valmistusta.
- Suolasieniä käytettäessä varaa niitä 400 g. Keitä sienet kahteen kertaan ennen käyttöä, jotta liika suola lähtee. Purista sienistä ylimääräinen neste pois.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
84 kcal
Proteiini
3,1 g
Hiilihydraatti
9,3 g
Rasva
3,5 g
Tyydyttynyt rasva
1,8 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.