
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 300 g esikäsiteltyjä sieniä
- 1 iso sipuli
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 1½ kg perunoita
- 1 tl suolaa
-
1 pussi (150 g)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
-
2 dl
Valio ruokakermaaLaktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
-
2 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Jaa resepti
Ohje
- Kuumenna Oivariini pannulla. Lisää sienet ja hienonnettu sipuli. Sekoittele kunnnes sipuli on kuullottunut. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
- Kuori ja viipaloi perunat. Mausta ne suolalla. Kerrostele perunat, sieniseos ja juustoraaste reilun kokoiseen vuokaan. Kaada päälle nesteseos.
- Kypsennä vuokaa 225 asteessa n. 40 min. Alenna lämpö 175 asteeseen, painele pintaa 1 - 2 kertaa paiston aikana ettei pinta kuivu. Voit myös peittää leivinpaperilla mikäli alkaa tummua liikaa. Jatka kypsennystä n. 50 min tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
Sienten esikäsittely
- Mikäli käytät tuoreita tatteja, haperoita tai suppilovahveroita, varaa niitä makusi ja sienten voimakkuuden mukaan n. 1 - 1 1/2 litraa. Paloittele sienet ja haihduta neste pois pannulla sekoitellen ennen ruoaksi valmistusta.
- Suolasieniä käytettäessä varaa niitä 400 g. Keitä sienet kahteen kertaan ennen käyttöä, jotta liika suola lähtee. Purista sienistä ylimääräinen neste pois.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
84 kcal
Proteiini
3,1 g
Hiilihydraatti
9,3 g
Rasva
3,5 g
Tyydyttynyt rasva
1,8 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa