Juustopusut

Juustopusut
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Juustopusut

Pehmeä taikina tekee leivonnaisesta kuohkean ja herkullisen nauttia. Pusut täytetään croissant -idealla halkaistuna marmeladilla. Juuston ja makean yhdistäminen keski-eurooppalaisittain sämpylässä maistuu myös meillä.

Valmistusaika

Työaika
1 h 30 min
uunissa / pellillinen
10 min
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset18 kpl

18 kpl
250 g
3 dl
vettä
50 g
hiivaa
1 ½ tl
suolaa
3 rkl
sokeria
9 dl
vehnäjauhoja
100 g

Täyte

1 pussi (130 g)

Pinnalle

n. 1/2 dl
1 rkl
seesaminsiemeniä

Tarjoiluun

2 dl (220 g)
appelsiini- tai aprikoosimarmeladia

Ohje

  1. Sekoita rahka ja lämmitetty vesi. Liuota kädenlämpöiseen seokseen hiiva.
  2. Lisää suola ja sokeri.
  3. Alusta taikinaan jauhot. Taikina saa olla pehmeää, siten syntyy pehmeitä sämpylöitä. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  4. Jaa taikina 18 osaan. Tee niistä pyöreitä sämpylöitä. Kauli tai taputtele sämpylät soikioiksi jauhotetulla kädellä.
  5. Jaa juustoraaste soikioiden keskelle. Nosta soikion toinen pää täytteen yli siten, että muodostuu tasku.
  6. Nipistä reunat kiinni.
  7. Siirrä leivinpaperille pellille. Kohota liinan alla.
  8. Voitele sämpylät maidolla. Ripota päälle seesaminsiemeniä.
  9. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min.
  10. Halkaise sämpylät ja täytä marmeladilla.
Vinkki

Vinkki

Loihdi ohjeesta suolaisia herkkuja: hienonna 4 valkosipulin kynttä tai viipaloi n. 1 dl oliiveja. Yhdistä ne juustoraasteeseen. Valmista muuten samaan tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.