Siirry sisältöön
Juustopusut

Juustopusut

Pehmeä taikina tekee leivonnaisesta kuohkean ja herkullisen nauttia. Pusut täytetään croissant -idealla halkaistuna marmeladilla. Juuston ja makean yhdistäminen keski-eurooppalaisittain sämpylässä maistuu myös meillä.

Juustopusut

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 3 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1¼ tl suolaa
  • 3 rkl sokeria
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Täyte

Pinnalle

  • ½ dl
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Tarjoiluun

  • 220 g (2 dl) appelsiini- tai aprikoosimarmeladia

Ohje

  1. Sekoita rahka ja lämmitetty vesi. Liuota kädenlämpöiseen seokseen hiiva.
  2. Lisää suola ja sokeri.
  3. Alusta taikinaan jauhot. Taikina saa olla pehmeää, siten syntyy pehmeitä sämpylöitä. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  4. Jaa taikina 18 osaan. Tee niistä pyöreitä sämpylöitä. Kauli tai taputtele sämpylät soikioiksi jauhotetulla kädellä.
  5. Jaa juustoraaste soikioiden keskelle. Nosta soikion toinen pää täytteen yli siten, että muodostuu tasku.
  6. Nipistä reunat kiinni.
  7. Siirrä leivinpaperille pellille. Kohota liinan alla.
  8. Voitele sämpylät maidolla. Ripota päälle seesaminsiemeniä.
  9. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min.
  10. Halkaise sämpylät ja täytä marmeladilla.

Vinkki

Loihdi ohjeesta suolaisia herkkuja: hienonna 4 valkosipulin kynttä tai viipaloi n. 1 dl oliiveja. Yhdistä ne juustoraasteeseen. Valmista muuten samaan tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 244 kcal
Proteiini 8,3 g
Hiilihydraatti 33,8 g
Rasva 7,9 g
Tyydyttynyt rasva 4,2 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search