Kanapata

Kanapata

Kermaisen tomaattinen kanapata hautuu uunissa lempeän meheväksi. Se saa lisämakua timjamista, sitruunasta, valkosipulista ja hunajasta.

45 min
helppo
156 kcal / 100g
4

Ainekset6 annosta

6 annosta
800 g
broilerin rintaleikettä
1 ½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl
kuivattua timjamia
2
sipulia
4
valkosipulin kynttä
2 rkl
1
sitruunan kuori ja -mehu
1 tlk (400 g)
yrttimaustettua tomaattimurskaa
6
aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl
hunajaa
1 prk (2,5 dl)
1 dl
lehtipersiljaa

Ohje

  1. Mausta broilerin leikkeet suolalla, pippurilla ja timjamilla.
  2. Kuori ja paloittele sipulit ja valkosipulit.
  3. Ruskista leikkeet ja sipulit valurautaisen padan pohjalla voissa.
  4. Raasta päälle pesty sitruunan kuori ja purista puolet sitruunan mehusta.
  5. Lisää tomaattimurska, aurinkokuivatut tomaatit ja hunaja. Anna kiehahtaa.
  6. Kypsennä ilman kantta uunin alaosassa 200 asteessa 30 min.
  7. Sekoita joukkoon lopuksi kerma ja viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
156 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
14 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›