Kanapata

Kanapata
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kanapata

Kermaisen tomaattinen kanapata hautuu uunissa lempeän meheväksi. Se saa lisämakua timjamista, sitruunasta, valkosipulista ja hunajasta.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
30 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

2525 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
800 g
broilerin rintaleikettä
1 ½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl
kuivattua timjamia
2
sipulia
4
valkosipulin kynttä
2 rkl
1
sitruunan kuori ja -mehu
1 tlk (400 g)
yrttimaustettua tomaattimurskaa
6
aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl
hunajaa
2 dl
1 dl
lehtipersiljaa

Ohje

  1. Mausta broilerin leikkeet suolalla, pippurilla ja timjamilla.
  2. Kuori ja paloittele sipulit ja valkosipulit.
  3. Ruskista leikkeet ja sipulit valurautaisen padan pohjalla voissa.
  4. Raasta päälle pesty sitruunan kuori ja purista puolet sitruunan mehusta.
  5. Lisää tomaattimurska, aurinkokuivatut tomaatit ja hunaja. Anna kiehahtaa.
  6. Kypsennä ilman kantta uunin alaosassa 200 asteessa 30 min.
  7. Sekoita joukkoon lopuksi kerma ja viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
136 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›