Kantarellikeitto pekonikuutioiden kera

Kantarellikeitto pekonikuutioiden kera

30 min
keskitaso
95 kcal / 100g
1
1

Kantarellikeiton hienostunut maku sopii niin arjeen kuin juhlaan. Suolaisen ystävä voi lisätä keittoon rapeaksi paistettuja pekonikuutioita.

Ainekset

4 annosta
pieni pala (50 g)
juuriselleriä
1 (100 g)
porkkana
2 (125 g)
sipulia
50 g
200 g (n. 2 dl)
esikäsiteltyjä, hienonnettuja kantarelleja tai muita metsäsieniä
2 rkl
vehnäjauhoja
1 l
1
laakerinlehti
ripaus
jauhettua valkopippuria
n. 1 tl
suolaa

Pinnalle

½ dl
persiljaa
1 pkt (120 g)
fileepekonia

Ohje

  1. Leikkaa selleri ja porkkana aivan pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää juureskuutiot, kuumenna ja anna kuullottua. Lisää sipulit ja sienet. Anna kypsyä jonkin aikaa.
  3. Ripota päälle jauhot, sekoita. Kaada maito kattilaan ohuena nauhana, sekoita koko ajan. Lisää laakerinlehti ja valkopippuri. Anna kiehua hiljalleen muutama min. Sekoita, ettei pala pohjaan.
  4. Anna kantarellikeiton hautua kypsäksi kannen alla n. 10 min alhaisella lämmöllä. Sekoita välillä pohjasta. Mausta lopuksi suolalla, älä keitä enää sen jälkeen.
  5. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi. Paahda keskilämmöllä kuivalla pannulla.
  6. Ripota kypsän kantarellikeiton päälle pekonikuutiot ja hienonnettua persiljaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
95 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
7 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
81 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)