Siirry sisältöön
Kantarellikeitto pekonikuutioiden kera

Kantarellikeitto pekonikuutioiden kera

Kantarellikeiton hienostunut maku sopii niin arjeen kuin juhlaan. Suolaisen ystävä voi lisätä keittoon rapeaksi paistettuja pekonikuutioita.

Kantarellikeitto pekonikuutioiden kera

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pala (50 g) juuriselleriä
  • 1 (100 g) porkkana
  • 2 sipulia
  • 50 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • n. 2 dl esikäsiteltyjä, hienonnettuja kantarelleja 200g, tai muita metsäsieniä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito 1 l
  • 1 laakerinlehti
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • 1 tl suolaa

Pinnalle

  • ½ dl tuoretta persiljaa
  • 1 pkt (120 g) fileepekonia

Ohje

  1. Leikkaa selleri ja porkkana aivan pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää juureskuutiot, kuumenna ja anna kuullottua. Lisää sipulit ja sienet. Anna kypsyä jonkin aikaa.
  3. Ripota päälle jauhot, sekoita. Kaada maito kattilaan ohuena nauhana, sekoita koko ajan. Lisää laakerinlehti ja valkopippuri. Anna kiehua hiljalleen muutama min. Sekoita, ettei pala pohjaan.
  4. Anna kantarellikeiton hautua kypsäksi kannen alla n. 10 min alhaisella lämmöllä. Sekoita välillä pohjasta. Mausta lopuksi suolalla, älä keitä enää sen jälkeen.
  5. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi. Paahda keskilämmöllä kuivalla pannulla.
  6. Ripota kypsän kantarellikeiton päälle pekonikuutiot ja hienonnettua persiljaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 89 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 4,7 g
Rasva 6,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search