Sieni-kasvisseljanka

Sieni-kasvisseljanka

45 min
keskitaso
36 kcal / 100g
2
0

Seljanka on kuuluisa venäläinen keitto, joka valmistetaan yleensä kalasta, lihasta tai sienistä ja maustetaan tomaatilla.

Ainekset

6 annosta
½ (500 g)
lanttua
1 (150 g)
sipuli
¼ pala (200 g)
juuriselleriä
2 (200 g)
porkkanaa
3-4 (500 g)
perunaa
12 dl
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
6-7 dl
tuoreita sieniä esikäsiteltyinä
2 rkl
2 rkl
tomaattipyreetä
2
valkosipulin kynttä
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
½ pkt (à 250 g)
½ dl
tuoretta yrttiä , esim. meirami tai persilja

Ohje

  1. Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi tai ohuiksi suikaleiksi. Lisää kasvikset kattilaan kiehuvaan liemeen ja keitä kypsiksi n. 20 - 30 min.
  2. Pilko sillä aikaa sienet ja paista niitä voissa, kunnes neste haihtuu. Lisää sienet ja mausteet keittoon.
  3. Lisää Koskenlaskija keittoon kuutioina. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
  4. Suurusta halutessasi keitto. Lisää keittoon hienonnettu tuore yrtti. Tarkista maku.
  5. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
36 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
2 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)