Valkosipulijuustolla höystetty sienikeitto

Valkosipulijuustolla höystetty sienikeitto

30 min
helppo
89 kcal / 100g
0
0

Syksyn sienisadosta voi valmistaa mitä ihanampia herkkuja. Valkosipuli tuorejuustolla maustettu sienikeitto on lempeän makuinen alku- tai pääruokakeitto.

Ainekset

4 annosta
200 g (5 - 7 dl)
tuoreita metsäsieniä , esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
1 iso (150 g)
sipuli
1 - 2 rkl
½ dl
vehnäjauhoja
8 dl
n. 1 dl
vettä
puolikas
kasvisliemikuutiota
½ rasia (à 200 g)
n. 3/4 tl
suolaa
½ rkl
tuoretta timjamia

Pinnalle

½ dl
hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Kuumenna sieniä kattilassa, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Hienonna sipuli. Lisää sipuli ja voi sienten joukkoon. Paista kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää.
  2. Ripota päälle jauhot, anna kiehahtaa samalla sekoittaen. Vatkaa joukkoon maito ohuena nauhana.
  3. Anna kiehua hiljalleen n. 5 min välillä pohjasta sekoitellen.
  4. Lisää vesi, liemikuution puolikas ja tuorejuusto keittoon. Kuumenna välillä sekoittaen.
  5. Mausta suolalla ja tuoreella timjamilla.
  6. Ripota kypsän sienikeiton päälle ruohosipulia tai persiljaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
89 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
6 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)