Valkosipulijuustolla höystetty sienikeitto

Valkosipulijuustolla höystetty sienikeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Valkosipulijuustolla höystetty sienikeitto

Valkosipulijuustolla höystetty sienikeitto

Syksyn sienisadosta voi valmistaa mitä ihanampia herkkuja. Valkosipuli tuorejuustolla maustettu sienikeitto on lempeän makuinen alku- tai pääruokakeitto.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
200 g (5 - 7 dl)
tuoreita metsäsieniä , esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
1 iso (150 g)
sipuli
1 - 2 rkl
½ dl
vehnäjauhoja
8 dl
n. 1 dl
vettä
puolikas
kasvisliemikuutiota
½ rasia (à 200 g)
n. 3/4 tl
suolaa
½ rkl
tuoretta timjamia

Pinnalle

½ dl
hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Kuumenna sieniä kattilassa, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Hienonna sipuli. Lisää sipuli ja voi sienten joukkoon. Paista kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää.
  2. Ripota päälle jauhot, anna kiehahtaa samalla sekoittaen. Vatkaa joukkoon maito ohuena nauhana.
  3. Anna kiehua hiljalleen n. 5 min välillä pohjasta sekoitellen.
  4. Lisää vesi, liemikuution puolikas ja tuorejuusto keittoon. Kuumenna välillä sekoittaen.
  5. Mausta suolalla ja tuoreella timjamilla.
  6. Ripota kypsän sienikeiton päälle ruohosipulia tai persiljaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
88 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›