Karpalo-possurulla

Karpalo-possurulla

2 h
keskitaso
139 kcal / 100g
1
4

Possunfilee kätee sisäänsä joulunpunaisia karpaloita ja tuorejuustoa. Tarjoa lisänä karpalo-kermakastiketta, se täydentää makunautinnon.

Ainekset

6 annosta
n. 900 g
porsaan ulkofileetä

Täyte

1 pkt (170 g)
amerikanpekonia
1 pkt (200 g)
1 dl
kuivattuja karpaloita

Karpalo-kermakastike

3 dl
vettä
1
liha-juuresliemikuutio
2 rkl
kuivattuja karpaloita
2 dl
2 rkl
luumu- tai omenamarmeladia
1 ½ rkl
tummaa suurustejauhetta
n. 1 rkl
Dijon-kokojyväsinappia
1 rkl
calvadosta tai konjakkia

Sitomiseen

paistinarua tai cocktailtikkuja

Ohje

  1. Ota filee huoneenlämpöön 1/2 t ennen valmistusta.
  2. Leikkaa filee yhtenäiseksi levyksi: leikkaa ensin vaakatasossa n. 1,5 cm:n paksuinen viilto fileen päästä päähän, jätä hiukan pitkästä reunasta kiinni ja nosta leikattu osa auki. Jatka leikkaamista vastakkaiseen suuntaan. Jätä filee myös toisesta pitkästä reunasta kiinni ja nosta leikattu osa auki. Näin lihasta muodostuu levy.
  3. Nuiji levy tasapaksuiseksi.
  4. Kuutioi pekoni. Ruskista kuutiot kevyesti keskilämmöllä isolla paistinpannulla. Kerää pekonikuutiot pois pannulta, mutta jätä rasva pannulle.
  5. Levitä fileelevyn päälle tuorejuusto, karpalot ja hiukan jäähtyneet pekonikuutiot.
  6. Kääri levy tiukaksi rullaksi, rullaa levy aloittaen lyhyeltä sivulta.
  7. Sido paistinarulla tai cocktailtikuilla.
  8. Ruskista rullan pinta pekonirasvassa pannulla.
  9. Siirrä rulla uunivuokaan leivinpaperin päälle saumapuoli ylöspäin. Laita rullan keskikohtaan lihalämpömittari.
  10. Kypsennä 175 asteessa, kunnes mittari näyttää 70 astetta (n. 60 min). Nosta rulla uunista, kääri alumiinifolioon. Anna lihan vetäytyä n. 10 min.
  11. Mittaa kattilaan vesi, liemikuutio ja karpalot. Anna kiehua hetkisen.Lisää ruokakerma ja omena- tai luumumarmeladi. Voit käyttää myös kotitekoista omenasosetta.
  12. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää suurustejauhe ja sinappi. Sekoita ja anna kiehua 1 min.
  13. Mausta calvadosilla tai konjakilla.

Vinkki

* Voimakkaamman makuisen kastikkeen saat, kun korvaat ruokakerman Valio Mustapekka® tuorejuustolla. Käytä tällöin vettä 4 dl. Leikkaa juuston ylä- ja alapinnat ohuelti pois ennenkuin murennat juuston kastikkeeseen. Valmista muutoin samalla tavalla kuin Karpalo-kermakastike.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
139 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
8 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
11 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)