
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 900 g porsaan ulkofileetä
Täyte
- 1 pkt (170 g) amerikanpekonia
-
1 rasia
Valio Viola® kolme pippuria tuorejuustoaValio Viola® kevyt kolme pippuria tuo lempeän pippurista makua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää…
- 1 dl (60 g) kuivattuja karpaloita
Karpalo-kermakastike
- 3 dl vettä
- 1 liha-juuresliemikuutio
- 2 rkl (25 g) kuivattuja karpaloita
-
2 dl
Valio ruokakermaaLaktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
- 2 rkl luumu- tai omenamarmeladia
- 1½ rkl tummaa suurustejauhetta
- 1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
- 1 rkl calvadosta tai konjakkia
Sitomiseen
- 0 kg paistinarua tai cocktailtikkuja
Jaa resepti
Ohje
- Ota filee huoneenlämpöön 1/2 t ennen valmistusta.
- Leikkaa filee yhtenäiseksi levyksi: leikkaa ensin vaakatasossa n. 1,5 cm:n paksuinen viilto fileen päästä päähän, jätä hiukan pitkästä reunasta kiinni ja nosta leikattu osa auki. Jatka leikkaamista vastakkaiseen suuntaan. Jätä filee myös toisesta pitkästä reunasta kiinni ja nosta leikattu osa auki. Näin lihasta muodostuu levy.
- Nuiji levy tasapaksuiseksi.
- Kuutioi pekoni. Ruskista kuutiot kevyesti keskilämmöllä isolla paistinpannulla. Kerää pekonikuutiot pois pannulta, mutta jätä rasva pannulle.
- Levitä fileelevyn päälle tuorejuusto, karpalot ja hiukan jäähtyneet pekonikuutiot.
- Kääri levy tiukaksi rullaksi, rullaa levy aloittaen lyhyeltä sivulta.
- Sido paistinarulla tai cocktailtikuilla.
- Ruskista rullan pinta pekonirasvassa pannulla.
- Siirrä rulla uunivuokaan leivinpaperin päälle saumapuoli ylöspäin. Laita rullan keskikohtaan lihalämpömittari.
- Kypsennä 175 asteessa, kunnes mittari näyttää 70 astetta (n. 60 min). Nosta rulla uunista, kääri alumiinifolioon. Anna lihan vetäytyä n. 10 min.
- Mittaa kattilaan vesi, liemikuutio ja karpalot. Anna kiehua hetkisen.Lisää ruokakerma ja omena- tai luumumarmeladi. Voit käyttää myös kotitekoista omenasosetta.
- Soseuta sauvasekoittimella. Lisää suurustejauhe ja sinappi. Sekoita ja anna kiehua 1 min.
- Mausta calvadosilla tai konjakilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
133 kcal
Proteiini
12,1 g
Hiilihydraatti
2,7 g
Rasva
8,1 g
Tyydyttynyt rasva
3,7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- paistinarua