Kasvis-mozzarellaterriini

Kasvis-mozzarellaterriini

Välimerellinen kasvisterriini sopii alkuruoaksi ja noutopöytään.

2 h 20 min
keskitaso
98 kcal / 100g
0
0

Ainekset10 palaa

10 palaa
6 isoa
punaista paprikaa
1 kg (pieniä)
kesäkurpitsoja
6
valkosipulin kynttä
n. 1 dl
oliiviöljyä
2 - 2 ½ pkt (à 150 g)
2 rkl
sitruunankuorta raastettuna
1 ruukku
basilikaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Voiteluun

Koristeluun

basilikaa tai rucolaa
paahdettuja pinjansiemeniä

Ohje

  1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Puolita paprikat, poista kannat ja siemenet. Paahda paprikoita uunissa kunnes niiden kuori tummuu (n. 20 min). Poista kuori halutessasi. Leikkaa paprikat reiluiksi viipaleiksi.
  2. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi, mahdollisimman pitkiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Ripottele viipaleille suolaa ja anna maustua 30 min. Huuhtele viipaleet ja kuivaa ne talouspaperilla.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota ne öljyssä keskilämmöllä pehmeiksi. Paista kesäkurpitsaviipaleet öljyssä kypsiksi. Voit tehdä paistamisen joutuisasti kahdella paistinpannulla.
  4. Voitele vetoisuudeltaan n. 1,5 l:n pinnoitettu, suorakaiteenmuotoinen uunivuoka. Laita vuoan pohjalle ja reunoille kesäkurpitsan vihreitä kuoriviipaleita. Lado seuraavaksi paprikaviipaleita, sitten mozzarellaa. Ripottele sitruunakuorta, basilikaa, suolaa ja mustapippuria väleihin. Toista samalla tapaa, kunnes kaikki raaka-aineet on käytetty. Peitä vuoka foliolla.
  5. Paista 175 asteisessa uunissa vesihauteessa n. 20 min. Anna jäähtyä vuoassa kokonaan tai n. 15 min. Kaada ylimääräinen neste pois ja kumoa terriini. Tarjoile haaleana tai kylmänä tsatsikin kanssa.

Vinkki

Vesihaude on iso astia, esim. uunipelti, joka sisältää kuumaa vettä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
98 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
98 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)