Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kasvis-mozzarellaterriini

Välimerellinen kasvisterriini sopii alkuruoaksi tai noutopöytään ja on sellaisenaan maukas lounasruoka kasvissyöjälle.

Kasvis-mozzarellaterriini
Kasvis-mozzarellaterriini

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 isoa punaista paprikaa
  • 1 kg kesäkurpitsaa (pieniä)
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2-2½ pussia (à 150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • 2 rkl sitruunankuorta raastettuna
  • 1 ruukku basilikaa
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Voiteluun

  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Koristeluun

  • 0 kg basilikaa tai rucolaa
  • 0 kg paahdettuja pinjansiemeniä

Ohje

  1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Puolita paprikat, poista kannat ja siemenet. Paahda paprikoita uunissa kunnes niiden kuori tummuu (n. 20 min). Poista kuori halutessasi. Leikkaa paprikat reiluiksi viipaleiksi.
  2. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi, mahdollisimman pitkiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Ripottele viipaleille suolaa ja anna maustua 30 min. Huuhtele viipaleet ja kuivaa ne talouspaperilla.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota ne öljyssä keskilämmöllä pehmeiksi. Paista kesäkurpitsaviipaleet öljyssä kypsiksi. Voit tehdä paistamisen joutuisasti kahdella paistinpannulla.
  4. Voitele vetoisuudeltaan n. 1,5 l:n pinnoitettu, suorakaiteenmuotoinen uunivuoka. Laita vuoan pohjalle ja reunoille kesäkurpitsan vihreitä kuoriviipaleita. Lado seuraavaksi paprikaviipaleita, sitten mozzarellaraastetta. Ripottele sitruunakuorta, basilikaa, suolaa ja mustapippuria väleihin. Toista samalla tapaa, kunnes kaikki raaka-aineet on käytetty. Peitä vuoka foliolla.
  5. Paista 175 asteisessa uunissa vesihauteessa n. 20 min. Anna jäähtyä vuoassa kokonaan tai n. 15 min. Kaada ylimääräinen neste pois ja kumoa terriini. Tarjoile haaleana tai kylmänä tsatsikin kanssa.

Vinkki

Vesihaude on iso astia, esim. uunipelti, joka sisältää kuumaa vettä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 80 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 3,2 g
Rasva 5,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • Valio voita
  • basilikaa
  • paahdettuja pinjansiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search