
Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Passiivinen
20 min
Yhteensä
2 h 20 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 6 isoa punaista paprikaa
- 1 kg kesäkurpitsaa (pieniä)
- 6 valkosipulin kynttä
- 1 dl oliiviöljyä
-
2-2½ pussia (à 150 g)
Valio mozzarella raastettaValio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
- 2 rkl sitruunankuorta raastettuna
- 1 ruukku basilikaa
- 0 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Voiteluun
-
0 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Koristeluun
- 0 kg basilikaa tai rucolaa
- 0 kg paahdettuja pinjansiemeniä
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä uuni 250 asteeseen. Puolita paprikat, poista kannat ja siemenet. Paahda paprikoita uunissa kunnes niiden kuori tummuu (n. 20 min). Poista kuori halutessasi. Leikkaa paprikat reiluiksi viipaleiksi.
- Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi, mahdollisimman pitkiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Ripottele viipaleille suolaa ja anna maustua 30 min. Huuhtele viipaleet ja kuivaa ne talouspaperilla.
- Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota ne öljyssä keskilämmöllä pehmeiksi. Paista kesäkurpitsaviipaleet öljyssä kypsiksi. Voit tehdä paistamisen joutuisasti kahdella paistinpannulla.
- Voitele vetoisuudeltaan n. 1,5 l:n pinnoitettu, suorakaiteenmuotoinen uunivuoka. Laita vuoan pohjalle ja reunoille kesäkurpitsan vihreitä kuoriviipaleita. Lado seuraavaksi paprikaviipaleita, sitten mozzarellaraastetta. Ripottele sitruunakuorta, basilikaa, suolaa ja mustapippuria väleihin. Toista samalla tapaa, kunnes kaikki raaka-aineet on käytetty. Peitä vuoka foliolla.
- Paista 175 asteisessa uunissa vesihauteessa n. 20 min. Anna jäähtyä vuoassa kokonaan tai n. 15 min. Kaada ylimääräinen neste pois ja kumoa terriini. Tarjoile haaleana tai kylmänä tsatsikin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
80 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
3,2 g
Rasva
5,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,7 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- Valio voita
- basilikaa
- paahdettuja pinjansiemeniä