Kalapatee

Kalapatee

Kalapatee on hieman fiinimpi ruokalaji ja sen vuoksi se sopii hyvin juhlavammaksi alkuruoaksi tai juhlien noutopöytään.

Ainekset20 annosta

20 annosta
400 g
ruodotonta kalaa esim. kirjolohta
1 dl
1 prk (150 g)
5 rkl
korppujauhoja
2
keltuaista
1 ½ tl
suolaa
3 rkl
sitruunamehua
¼ tl
valkopippuria
2
valkuaista
200 g
katkarapuja, MSC-sertifioitu

Koristeluun

50 g
katkarapuja, MSC-sertifioitu

Ohje

  1. Jauha kala monitoimikoneessa. Sekoita korppujauhot kerman ja creme fraichen joukkoon, anna turvota hetki.
  2. Sekoita keltuaiset ja mausteet kalamassaan. Lisää lopuksi valkuaiset kovaksi vaahdoksi vatkattuna. Paloittele katkaravut veitsellä.
  3. Kaada puolet seoksesta voideltuun, n. 2 litran vetoiseen vuokaan. Ripottele katkaravut päälle ja lisää loppu murekeseos.
  4. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Kypsennä vesihauteessa 105 asteessa 1 t. Kumoa hiukan jäähtyneenä.
  5. Koristele katkaravuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
125 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›