Täytetty lohipatee & voi-limettikastike

Täytetty lohipatee & voi-limettikastike
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Täytetty lohipatee & voi-limettikastike

Täytetty lohipatee & voi-limettikastike

Herkullinen patee on juhlaruokaa. Se sopii tarjottavaksi niin alku- kuin pääruokanakin.

Valmistusaika

Työaika
1 h 15 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta

Lohipatee

n. 625 g
kirjolohifileetä
½ tl
suolaa
½ rkl
sitruunapippuria
2
kananmunaa
2 dl
2 rkl
perunajauhoja
1 rkl
sitruunamehua
1 ½ dl
tilliä

Täyte

5
keitettyä (8 min) kananmunaa
5
kiinan- tai savojinkaalin lehteä

Voi-limettikastike

2 dl
1 dl
vettä
½
kalaliemikuutiota
¼ tl
kurkumaa
½
limetin kuori raastettuna
1 rkl
limettimehua
25 g
( ½ rkl
vaaleaa suurustejauhetta )

Ohje

  1. Aloita täytteestä: Keitä ja jäähdytä munat. Leikkaa kaalin lehdistä pois paksu lehtiruoti eli käytä vain lehden vihreää osaa. Kiehauta lehdet nopeasti (30 - 60 sek) suolalla maustetussa vedessä kattilassa tai kypsennä hetkisen mikrossa. Jäähdytä kylmällä vedellä, valuta.
  2. Poista kalafileestä ruodot, nahka ja mahdollinen ylimääräinen rasva vatsapuolelta. Jauha jääkaappikylmä kala monitoimikoneessa. Lisää suola ja sitruunapippuri. Sekoita hyvin. Lisää munat, anna pyöriä hetken aikaa. Sekoita kermaan perunajauhot. Lisää kermaseos, sitruunamehu ja viimeisenä hienonnettu tilli. Anna sekoittua nopeasti tasaiseksi.
  3. Kaada puolet massasta suorakaiteen muotoiseen voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 l:n teflonvuokaan. Kääri munat kaalinlehtiin. Käytä lehteä vain sen verran, että saat sen munan ympärille. Nostele munat pituussuuntaisesti vuoan keskelle. Kaada loppu massa päälle. Tasoita pinta lusikalla.
  4. Kypsennä 175 asteessa uunin ala/keskiosassa n. 30 min.
  5. Valmista kastike sekoittamalla kattilassa kerma, vesi, liemikuutio ja kurkuma. Keitä 2 - 3 min. Lisää pestystä limetistä raastettu kuori ja mehu sekä voi. Suurusta tarvittaessa.
  6. Kumoa patee vuoasta ja käännä vadin avulla paistopinta ylöspäin. Leikkaa viipaleiksi.
  7. Tarjoa voi-limettikastikkeen ja värikkäiden, höyrytettyjen kasvisten ja perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
138 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.