
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 15 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaLohipatee
- 625 g kirjolohifileetä
- ½ tl suolaa
- ½ rkl sitruunapippuria
- 2 kananmunaa
-
2 dl
Valio ruokakermaaLaktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 rkl sitruunamehua
- 1½ dl tilliä
Täyte
- 5 keitettyä (8 min) kananmunaa
- 5 kiinan- tai savojinkaalin lehteä
Voi-limettikastike
-
2 dl
Valio ruokakermaaLaktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
- 1 dl vettä
- ½ kalaliemikuutiota
- ¼ tl kurkumaa
- ½ limetin kuori raastettuna
- 1 rkl limettimehua
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ rkl vaaleaa suurustejauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Aloita täytteestä: Keitä ja jäähdytä munat. Leikkaa kaalin lehdistä pois paksu lehtiruoti eli käytä vain lehden vihreää osaa. Kiehauta lehdet nopeasti (30 - 60 sek) suolalla maustetussa vedessä kattilassa tai kypsennä hetkisen mikrossa. Jäähdytä kylmällä vedellä, valuta.
- Poista kalafileestä ruodot, nahka ja mahdollinen ylimääräinen rasva vatsapuolelta. Jauha jääkaappikylmä kala monitoimikoneessa. Lisää suola ja sitruunapippuri. Sekoita hyvin. Lisää munat, anna pyöriä hetken aikaa. Sekoita kermaan perunajauhot. Lisää kermaseos, sitruunamehu ja viimeisenä hienonnettu tilli. Anna sekoittua nopeasti tasaiseksi.
- Kaada puolet massasta suorakaiteen muotoiseen voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 l:n teflonvuokaan. Kääri munat kaalinlehtiin. Käytä lehteä vain sen verran, että saat sen munan ympärille. Nostele munat pituussuuntaisesti vuoan keskelle. Kaada loppu massa päälle. Tasoita pinta lusikalla.
- Kypsennä 175 asteessa uunin ala/keskiosassa n. 30 min.
- Valmista kastike sekoittamalla kattilassa kerma, vesi, liemikuutio ja kurkuma. Keitä 2 - 3 min. Lisää pestystä limetistä raastettu kuori ja mehu sekä voi. Suurusta tarvittaessa.
- Kumoa patee vuoasta ja käännä vadin avulla paistopinta ylöspäin. Leikkaa viipaleiksi.
- Tarjoa voi-limettikastikkeen ja värikkäiden, höyrytettyjen kasvisten ja perunoiden kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
139 kcal
Proteiini
9,4 g
Hiilihydraatti
2,7 g
Rasva
10,1 g
Tyydyttynyt rasva
3,9 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa