Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kasvispatee

Kasvispatee valmistetaan suomalaisista, maukkaista juureksista. Se on perinteinen suomalainen tarjottava buffet- tai päivällispöytään.

Kasvispatee
Kasvispatee

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl (100 g) etikkapunajuuria raastettuna

Täyte

  • 3-4  (300 g) porkkanaa
  • 1 (200 g) palsternakkaa
  • 1 (150 g) sipuli
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 dl vettä
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl perunajauhoja

Ohje

  1. Nypi voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää lopuksi hienoksi raastettu etikkapunajuuri (jos irtoaa nestettä, valuta).
  2. Ota 3/4 taikinasta. Taputtele se jauhotetulla kädellä voidellun, 1 1/2 litran vetoisen pitkänomaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka ja muovikelmuun kääritty loppu taikina jääkaappiin.
  3. Paloittele porkkana ja palsternakka n. 1 cm:n kuutioiksi (kypsyvät nopeammin). Hienonna sipuli.
  4. Kuullota kasvikset voissa kattilassa miedolla lämmöllä n. 5 min. Mausta. Lisää vesi ja ruokakerma. Keitä hiljalleen, kunnes kypsiä. Sekoittele välillä.
  5. Soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä haaleaksi.
  6. Lisää munat ja perunajauhot. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Kaada seos vuokaan.
  7. Kauli lopusta taikinasta kansi päälle. Nipistele kansi haarukalla kiinni vuoassa olevan taikinan reunoihin.
  8. Paista 175 asteessa n. 45 min. Anna jäähtyä haaleaksi tai kylmäksi. Kumoa.
  9. Tarjoa esim. voileipäpöydässä tai kasvisruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 202 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 15,5 g
Rasva 13,6 g
Tyydyttynyt rasva 7,5 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search