Kasvispatee

Kasvispatee

1 h 35 min
keskitaso
193 kcal / 100g
0
0

Kasvispatee valmistetaan suomalaisista, maukkaista juureksista. Se on perinteinen suomalainen tarjottava buffet- tai päivällispöytään.

Ainekset

6 annosta
150 g
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
etikkapunajuuria raastettuna

Täyte

3-4 (300 g)
porkkanaa
1 (200 g)
palsternakkaa
1 (150 g)
sipuli
2 rkl
¾ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua mustapippuria
1 dl
vettä
2 dl
3
kananmunaa
2 rkl
perunajauhoja

Ohje

  1. Nypi voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää lopuksi hienoksi raastettu etikkapunajuuri (jos irtoaa nestettä, valuta).
  2. Ota 3/4 taikinasta. Taputtele se jauhotetulla kädellä voidellun, 1 1/2 litran vetoisen pitkänomaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka ja muovikelmuun kääritty loppu taikina jääkaappiin.
  3. Paloittele porkkana ja palsternakka n. 1 cm:n kuutioiksi (kypsyvät nopeammin). Hienonna sipuli.
  4. Kuullota kasvikset voissa kattilassa miedolla lämmöllä n. 5 min. Mausta. Lisää vesi ja ruokakerma. Keitä hiljalleen, kunnes kypsiä. Sekoittele välillä.
  5. Soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä haaleaksi.
  6. Lisää munat ja perunajauhot. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Kaada seos vuokaan.
  7. Kauli lopusta taikinasta kansi päälle. Nipistele kansi haarukalla kiinni vuoassa olevan taikinan reunoihin.
  8. Paista 175 asteessa n. 45 min. Anna jäähtyä haaleaksi tai kylmäksi. Kumoa.
  9. Tarjoa esim. voileipäpöydässä tai kasvisruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
193 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
13 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
59 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)