
Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 35 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl (100 g) etikkapunajuuria raastettuna
Täyte
- 3-4 (300 g) porkkanaa
- 1 (200 g) palsternakkaa
- 1 (150 g) sipuli
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ tl suolaa
- ¼ tl jauhettua mustapippuria
- 1 dl vettä
-
2 dl
Valio ruokakermaaLaktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
- 3 kananmunaa
- 2 rkl perunajauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Nypi voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää lopuksi hienoksi raastettu etikkapunajuuri (jos irtoaa nestettä, valuta).
- Ota 3/4 taikinasta. Taputtele se jauhotetulla kädellä voidellun, 1 1/2 litran vetoisen pitkänomaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka ja muovikelmuun kääritty loppu taikina jääkaappiin.
- Paloittele porkkana ja palsternakka n. 1 cm:n kuutioiksi (kypsyvät nopeammin). Hienonna sipuli.
- Kuullota kasvikset voissa kattilassa miedolla lämmöllä n. 5 min. Mausta. Lisää vesi ja ruokakerma. Keitä hiljalleen, kunnes kypsiä. Sekoittele välillä.
- Soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä haaleaksi.
- Lisää munat ja perunajauhot. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Kaada seos vuokaan.
- Kauli lopusta taikinasta kansi päälle. Nipistele kansi haarukalla kiinni vuoassa olevan taikinan reunoihin.
- Paista 175 asteessa n. 45 min. Anna jäähtyä haaleaksi tai kylmäksi. Kumoa.
- Tarjoa esim. voileipäpöydässä tai kasvisruokana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
202 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
15,5 g
Rasva
13,6 g
Tyydyttynyt rasva
7,5 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa