Raidallinen kasvisterriini

Raidallinen kasvisterriini

45 min
keskitaso
99 kcal / 100g
2
0

Värikäs kasvisterriini sopii loistavasti kevään juhlapöytään ja maistuu kasvisruoan ystävillekin.

Ainekset

10 annosta

Perunasose

5 - 6 (500 g)
perunaa
½ tl
suolaa
2 dl

Pinaattisose

1 pussi (150 g)
pakastepinaattia
1
sipuli hienonnettuna
1 rkl
1
kananmuna
½ pussia (à 150 g)

Porkkanasose

3 (200 g)
porkkanaa
1
kananmuna
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois, soseuta ja lisää ruokakerma.
  2. Valmista pinaattisose. Hauduta pinaatti ja sipuli kypsäksi Oivariini rasvassa. Jäähdytä hetki ja sekoita joukkoon muna ja juusto.
  3. Valmista vielä lopuksi porkkanasose. Keitä porkkanat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta. Jäähdytä hetki ja lisää muna ja pippuri.
  4. Jaa perunasose kahteen osaan. Yhdistä toiseen perunasoseeseen pinaattisose ja toiseen porkkanasose. Tarkista soseiden maku.Voitele ja korppujauhota pitkä kakkuvuoka. Levitä soseet kerroksittain vuokaan. Kypsennä uunissa 175 asteessa 45 min
  5. Anna jäähtyä rauhassa, mielellään yön yli jääkaapissa
  6. Kumoa terriini ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa kasvisalkupalaksi salaattipediltä, liha- ja kalaruokien kanssa tai buffetpöydässä.

Vinkki

* Voit valmistaa annosterriinit esim. teflonisissa muffinivuoissa tai muissa annosvuoissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
99 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
6 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
60 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)