Punajuuripatee

Punajuuripatee

2 h 30 min
keskitaso
126 kcal / 100g
3
7

Pehmeä punajuuripatee maistuu alkuruokana tai herkullisena tarjottavana buffetpöydässä.

Ainekset

15 annosta
600 g
punajuuria
3
sipulia
25 g
1 pussi (150 g)
1 pieni tlk
ananasmurskaa
5
kananmunaa
1 dl
½ tl
mustapippuria myllystä
2 tl
rakuunaa tai 1 rkl basilikaa
½ tl
muskottipähkinää
½ tl
suolaa

Ohje

  1. Keitä punajuuret kypsiksi ja kuori. Hienonna sipulit ja hauduta voissa pehmeiksi.
  2. Soseuta punajuuret ja sipulit. Lisää jäähtyneen soseen joukkoon AURA muru ja valutettu ananasmurska.
  3. Vatkaa munat kerman joukkoon ja yhdistä seokset. Mausta. Kaada seos voideltuun pitkulaiseen 1 1/2 litran teflonvuokaan. Nosta vuoka uunipannulle, missä on vettä.
  4. Kypsennä uunissa 150 asteessa 1 1/2 - 2 t. Kumoa ja jäähdytä. Koristele tuoreilla yrteillä, esim. basilikalla.
  5. Tarjoa kylmänä buffetpöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
126 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
9 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
76 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)