Hyppää sisältöön
Kasvismuffinit

Kasvismuffinit

Kuohkea leivonnainen maistuu keiton lisäkkeenä tai sellaisenaan iltapalana tai kahvipöydän suolaisena tarjottavana. Halutessaan muffinin voi halkaista ja syödä täytetyn leivän tapaan.

Kasvismuffinit

Ainekset

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ½ vihreä paprika
  • 1 pala (80 g) purjoa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk (2 dl)
    Valio kevytkermaa
    Laktoositon Valio kevytkerma sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Lämpimiin ruokiin kevytkerma lisätään valmistuksen loppuvaiheessa. Uuniruokiin…
    Valio kevytkerma 2 dl UHT laktoositon
  • 3 kananmunaa
  • ½ dl (40 g) kurpitsapikkelssiä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • ½ prk (à 160 g)
    Valio salaattijuustokuutioita yrtti
    Yrteillä maustettu Valio salaattijuusto tuo raikasta yrttisyyttä salaatteihin ja tuo makua ja täyteläisyyttä kaikkeen ruoanlaittoon.…
    Valio salaattijuusto kuutiot yrtti 160 g laktoositon

Muffinipeltiin

  • 0 kg
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 0 kg korppujauhoja

Päälle

  • 1-2 rkl kurpitsansiemeniä

Ohje

  1. Kuutioi paprika. Leikkaa halkaistu ja puhdistettu purjo ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna Oivariini rasva paistinpannulla. Lisää paprika ja purjo. Ruskista kevyesti. Lisää valkopippuri ja puolet suolasta (1/2 tl). Siirrä pannu sivuun jäähtymään.
  3. Vatkaa kerma ja munat sekaisin. Lisää joukkoon kurpitsapikkelssi, paprika-purjoseos ja loppu suola (1/2 tl).
  4. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan nopeasti sekoittaen.
  5. Murenna salaattijuustoa karkeasti veitsellä ja lisää taikinaan.
  6. Nostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin muffinpellin syvennyksiin. Voit käyttää myös tukevia, paperisia muffinivuokia
  7. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.
  8. Kypsennä 200 asteessa uunin keskiosassa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
  9. Tarjoa muffinit keiton tai salaatin lisukkeena tai sellaisenaan kahvipöydässä. Muffinit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 205 kcal
Proteiini 8 g
Hiilihydraatti 26 g
Rasva 7,2 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua valkopippuria
  • Valio Oivariini® juoksevaa
  • korppujauhoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi