Kasvispannu

Kasvispannu
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kasvispannu

Onko jääkaappiisi jäänyt kasviksia ja juureksia, jotka ovat vaarassa nahistua? Kasvispannuun saat upotettua reilusti kasviksia. Ja mikä parasta, myös kasvisten kuoret ja nuupahtaneet osat, jotka antavat makunsa pannun liemelle.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
66 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
n. 1 kg
kasviksia ja juureksia , esim. parsa- ja kukkakaalia, bataattia, porkkanaa ja sipulia
200 g
herkkusieniä
n. 200 g
esikeitettyjä kikherneitä
3
valkosipulin kynttä
½ - 1 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
n. 2 dl
½ - 1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Pese kasvikset ja juurekset tarvittaessa. Kuori ja poista mahdolliset nahistuneet osat. Lisää kuoret ja nahistuneet palat ja 5 dl vettä kattilaan. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10 min kasvisliemeksi. Siivilöi liemi.
  2. Lisää liemeen paloitellut kasvikset, sienet, valutetut kikherneet ja hienonnetut valkosipulin kynnet. (Leikkaa juurekset pienemmiksi ja bataatti sekä kasvikset isommiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät yhdenaikaisesti.) Kaada joukkoon myös tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä kunnes kypsää.
  3. Lisää lopuksi n. 2 dl kermaa tai muuta hapanmaitotuotteita, voit käyttää tähän eri purkkien loput. Kuumenna.
  4. Tarjoa keitetyn riisin kanssa tai sellaisenaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
50 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.