Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
2.67
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 kg kasviksia ja juureksia, esim. parsa- ja kukkakaalia
- 200 g herkkusieniä
- 200 g esikeitettyjä kikherneitä
- 3 valkosipulin kynttä
- ½-1 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
-
1 prk (2 dl)
Valio ruokakermaa 15%Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
- ½-1 tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
- Pese kasvikset ja juurekset tarvittaessa. Kuori ja poista mahdolliset nahistuneet osat. Lisää kuoret ja nahistuneet palat ja 5 dl vettä kattilaan. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10 min kasvisliemeksi. Siivilöi liemi.
- Lisää liemeen paloitellut kasvikset, sienet, valutetut kikherneet ja hienonnetut valkosipulin kynnet. (Leikkaa juurekset pienemmiksi ja bataatti sekä kasvikset isommiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät yhdenaikaisesti.) Kaada joukkoon myös tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä kunnes kypsää.
- Lisää lopuksi n. 2 dl kermaa tai muuta hapanmaitotuotteita, voit käyttää tähän eri purkkien loput. Kuumenna.
- Tarjoa keitetyn riisin kanssa tai sellaisenaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
61 kcal
Proteiini
2,3 g
Hiilihydraatti
7,7 g
Rasva
2,1 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä