Kasvispannu

Kasvispannu

Onko jääkaappiisi jäänyt kasviksia ja juureksia, jotka ovat vaarassa nahistua? Tähän kasvispannuun saat upotettua reilusti kasviksia ja mikä parasta, myös kasvisten kuoret ja nuupahtaneet osat antavat makunsa pannun liemelle eikä mitään mene hukkaan.

Ainekset4 annosta

4 annosta
n. 1 kg
kasviksia ja juureksia , esim. parsa- ja kukkakaalia, bataattia, porkkanaa ja sipulia
200 g
herkkusieniä
n. 200 g
esikeitettyjä kikherneitä
3
valkosipulin kynttä
½ - 1 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
n. 2 dl
½ - 1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Pese kasvikset ja juurekset tarvittaessa. Kuori ja poista mahdolliset nahistuneet osat. Lisää kuoret ja nahistuneet palat ja 5 dl vettä kattilaan. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10 min kasvisliemeksi. Siivilöi liemi.
  2. Lisää liemeen paloitellut kasvikset, sienet, valutetut kikherneet ja hienonnetut valkosipulin kynnet. (Leikkaa juurekset pienemmiksi ja bataatti sekä kasvikset isommiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät yhdenaikaisesti.) Kaada joukkoon myös tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä kunnes kypsää.
  3. Lisää lopuksi n. 2 dl kermaa tai muuta hapanmaitotuotteita, voit käyttää tähän eri purkkien loput. Kuumenna.
  4. Tarjoa keitetyn riisin kanssa tai sellaisenaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
50 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)