Kesäkasvis-juustosalaatti

Kesäkasvis-juustosalaatti

Uusista perunoista valmistuu herkullinen lisuke. Kasaa kulhoon marinoituja alkukesän juureksia ja salaattijuustoa. Kesäisen raikkaassa marinadissa kasviksille maistuu ananas ja kesäsipuli.

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 l
kasvislientä
200 g (3 - 5 kpl)
kesä- tai naattiporkkanoita
4 300 g
uutta perunaa lohkoina
1 pieni (300 g)
kukkakaali
1 dl
herneitä
1 prk (180 g)

Marinadi

½ dl
öljyä
½ dl
1
kesäsipuli varsineen hienonnettuna
¼ dl
sinappia
½ rkl
sokeria
ripaus
chilijauhetta tai tuoretta chiliä

Päälle

lehtipersiljaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Lisää kiehuvaan kasvisliemeen kasvikset ohjeen järjestyksessä. Keitä kypsiksi. Nostele reikäkauhalla kasvikset liemestä ja jäähdytä kylmän veden alla siivilässä.
  2. Valuta juustokuutiot. Sekoita marinadiaineet keskenään ja kaada kulhoon kasvisten ja juuston joukkoon. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
  3. Viimeistele persiljalla. Tarjoa liha- tai broileriruokien kanssa. Sopii myös buffetpöydän salaatiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
66 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g
Kalsium
39 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)