Siirry sisältöön
Kreikkalaiset sämpylät

Kreikkalaiset sämpylät

Piristä päivääsi ja leivo kreikkalaisia sämpylöitä, joiden täytteessä maistuvat oliivit ja salaattijuusto. Sämpylät maistuvat erinomaisesti salaattien ja keittojen seurana.

Kreikkalaiset sämpylät

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 2 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ¾ pkt (à 50 g) hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl oreganoa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte

  • 4 keitettyä (10 min) kananmunaa
  • 1 dl oliiveja
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 1 sipuli
  • 1 prk (180 g)
    Valio salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen jogurtti-maitoseokseen. Lisää suola, sokeri ja oregano. Sekoita jauhot joukkoon, lisää lopuksi Oivariini. Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Kauli kohonnut taikina kahdeksi, n. 30 x 45 cm:n kokoiseksi levyksi.
  3. Viipaloi munat. Leikkaa oliivit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja ja sipuli. Levitä levyille muna- ja oliiviviipaleet, persilja, sipuli ja sormien välissä murennettu juusto.
  4. Rullaa kuten kääretorttu. Jätä saumapuoli alle. Leikkaa kumpikin tanko 8 palaan. Tee veitsellä pintaan pari viiltoa, jotta täyte näkyy. Kohota leivinliinan alla.
  5. Paista 225 asteessa 10 - 12 min.
  6. Tarjoa keiton tai salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 217 kcal
Proteiini 8,7 g
Hiilihydraatti 24,8 g
Rasva 8,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search