Kreikkalaiset sämpylät

Kreikkalaiset sämpylät

1 h 30 min
keskitaso
217 kcal / 100g
2
0

Piristä päivääsi ja leivo kreikkalaisia sämpylöitä, joiden täytteessä maistuvat oliivit ja salaattijuusto. Sämpylät maistuvat erinomaisesti salaattien ja keittojen seurana.

Ainekset

16 kpl

Taikina

2 dl
2 dl
¾ pkt (à 50 g)
hiivaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
2 tl
oreganoa
7 dl
vehnäjauhoja
½ dl

Täyte

4
keitettyä (10 min) kananmunaa
1 dl
oliiveja
1 dl
persiljaa
1
sipuli
1 prk (180 g)

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen jogurtti-maitoseokseen. Lisää suola, sokeri ja oregano. Sekoita jauhot joukkoon, lisää lopuksi Oivariini. Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Kauli kohonnut taikina kahdeksi, n. 30 x 45 cm:n kokoiseksi levyksi.
  3. Viipaloi munat. Leikkaa oliivit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja ja sipuli. Levitä levyille muna- ja oliiviviipaleet, persilja, sipuli ja sormien välissä murennettu juusto.
  4. Rullaa kuten kääretorttu. Jätä saumapuoli alle. Leikkaa kumpikin tanko 8 palaan. Tee veitsellä pintaan pari viiltoa, jotta täyte näkyy. Kohota leivinliinan alla.
  5. Paista 225 asteessa 10 - 12 min.
  6. Tarjoa keiton tai salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
217 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
9 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
87 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)