Kukkakaaligratiini

Kukkakaaligratiini

Kukkakaalista valmistat mehevän gratiinin esimerkiksi kalaruokien lisäkkeeksi. Voit halutetessasi korvata puolet kukkakaalista parsakaalilla.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (500 g)
kukkakaali
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippurirouhetta
1 dl
1 pussi (150 g)

Voiteluun

1 - 2 rkl

Ohje

  1. Paloittele kukkakaali nupuiksi. Keitä 3 min suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
  2. Kaada voideltuun uunivuokaan.
  3. Sekoita kukkakaalin joukkoon suola ja pippuri.
  4. Lisää ruokakerma ja juustoraaste. Sekoita.
  5. Kuorruta 225 asteessa n. 20 min

Vinkki

Voit tarjota gratiinin myös annosvuoista. Tarkkaile tällöin ruoan kypsymistä ja vähennä tarvittaessa kypsennysaikaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
139 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g
Kalsium
181 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›