Kukkakaaligratiini

Kukkakaaligratiini

35 min
helppo
139 kcal / 100g
10
16

Kukkakaalista valmistat mehevän gratiinin esimerkiksi kalaruokien lisäkkeeksi. Voit halutetessasi korvata puolet kukkakaalista parsakaalilla.

Ainekset

4 annosta
1 (500 g)
kukkakaali
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippurirouhetta
1 dl
1 pussi (150 g)

Voiteluun

1 - 2 rkl

Ohje

  1. Paloittele kukkakaali nupuiksi. Keitä 3 min suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
  2. Kaada voideltuun uunivuokaan.
  3. Sekoita kukkakaalin joukkoon suola ja pippuri.
  4. Lisää ruokakerma ja juustoraaste. Sekoita.
  5. Kuorruta 225 asteessa n. 20 min

Vinkki

Voit tarjota gratiinin myös annosvuoista. Tarkkaile tällöin ruoan kypsymistä ja vähennä tarvittaessa kypsennysaikaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
139 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
11 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
181 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (15)

Nimetön16.8.2017 kello 11:14
Laitoin jahelihaa kukkakaalin päälle ja tein valkokastikkeen johon tuli juustoraastetta. Oli hyvää! suosittelen kokeilemaan
Nimetön5.3.2017 kello 11:22
Sinihomejuustoraastetta sekaan, johan tulee oivallista
Nimetön12.11.2016 kello 19:40
Kukkakaalissa on 125 kcal yhteensä. Yli 700 kcal kermasta ja juustosta! Juusto pois ja aivan yhtä hyvää.