Siirry sisältöön
Kukkakaaligratiini

Kukkakaaligratiini

Kukkakaalista valmistat mehevän gratiinin esimerkiksi kalaruokien lisäkkeeksi. Voit halutetessasi korvata puolet kukkakaalista parsakaalilla.

Kukkakaaligratiini

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (500 g) kukkakaali
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippurirouhetta
  • 1 dl
    Valio ruokakermaa 15%
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 pussi (150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste

Voiteluun


Ohje

  1. Paloittele kukkakaali nupuiksi. Keitä 3 min suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
  2. Kaada voideltuun uunivuokaan.
  3. Sekoita kukkakaalin joukkoon suola ja pippuri.
  4. Lisää ruokakerma ja juustoraaste. Sekoita.
  5. Kuorruta 225 asteessa n. 20 min

Vinkki

Voit tarjota gratiinin myös annosvuoista. Tarkkaile tällöin ruoan kypsymistä ja vähennä tarvittaessa kypsennysaikaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 110 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 2,2 g
Rasva 7,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search