Kurkkukala

Kurkkukala

30 min
helppo
97 kcal / 100g
0
0

Kurkku sopii myös kastikkeisiin. Yllätä pöytäseurasi kurkkukalalla. Kevyessä ja raikkaassa reseptissä maistuu myös tilli.

Ainekset

4 annosta
1 (300 g)
kurkku
½ tl
suolaa
2 rkl
viinietikkaa
400 g
ruodotonta kalaa tai pakastekalaa
2 rkl
ripaus
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 dl
½ dl
vettä
1 dl
tilliä ja/tai ruohosipulia

Ohje

  1. Leikkaa kurkku tulitikkumaisiksi suikaleiksi tai raasta kurkku karkealla terällä. Lisää suola ja etikka. Anna maustua n. 15 min.
  2. Paista kalafileet tai kalapalat Oivariini rasvassa kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi. Mausta kalat. Siirrä ne pannulta pois.
  3. Ruskista voi ja kaada kurkkuseos pannulle. Paista kunnes neste haihtuu ja väri muuttuu maustekurkun väriseksi. Lisää kalat kurkkuseoksen päälle. Kaada ruokakerma pannulle. Hauduta 2 - 3 min. Lisää tarvittaessa hieman vettä ja hienonnettu yrtti.
  4. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
97 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
7 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)