Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kuumat hedelmä-juustokeksit

Chilistä saa mukavaa potkua pieniin hedelmäisiin juustokekseihin. Salaneuvos juusto kuorruttaa suupalat herkullisen täyteläisiksi. Tarjoa illanistujaisissa tai pikkunälkään.

Kuumat hedelmä-juustokeksit
Kuumat hedelmä-juustokeksit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 12 (40 g) suolakeksiä, esim. Ritz
  • ½ dl makeaa, mietoa chilikastiketta
  • 1½ dl
    Valio Salaneuvos® juustoa
    Salaneuvos oli Suomen suuriruhtinaskunnassa korkea-arvoinen virkamies, joka vartioi valtion salaisuuksia. Tarkkaan vartioitu on myös resepti…
    Valio Salaneuvos® e350 g
  • 1 (150 g)
    kypsä banaani
  • Voit kokeilla myös:
  • 100 g ananaspaloja

Ohje

  1. Levitä kekseille ohuelti chilikastiketta.
  2. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi. Aseta ne kekseille.
  3. Leikkaa hedelmästä 1 cm:n kuutioita. Voit käyttää myös ananaspaloja banaanin lisäksi tai sijasta. Aseta hedelmät kekseille uunipellille.
  4. Kuumenna 200 asteessa uunin keskiosassa, kunnes juusto alkaa sulaa, n. 4 min. Tarjoa heti.

Vinkki

Kokeile banaanin sijasta nektariinia, päärynää tai tuoretta luumua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 183 kcal
Proteiini 7,3 g
Hiilihydraatti 19,2 g
Rasva 8,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search