Hyppää sisältöön
Lakkatäytekakku

Lakkatäytekakku

Lakkatäytekakku on hienostunut ja aromikas kahvipöydän klassikkoleivonnainen, joka sopii kaikkiin juhlapöytiin.

Lakkatäytekakku

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl
    perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

  • n. 2¼ dl (200 g) pakastelakkoja
  • 240 g (2 dl) lakkahilloa
  • 3 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 5-6 dl (250 g)
    kokonaisia tuoreita lakkoja

Kiille

  • 1½ dl vettä
  • ¾ dl hyytelösokeria

Pursotus

  • 3 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  2. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus 2 1/2 litraa). Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
  3. Paista kakkupohja 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, alenna sen jälkeen lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta.
  5. Sekoita lakat hilloon.Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
  6. Levitä kerroksiin kermavaahtoa ja marjaseosta. Kuorruta kakku lopulla kermavaahdolla ohuelti. Levitä kakulle lakat (tai puoliksi sulatetut lakat, joihin on sekoitettu lakkahillo).
  7. Kiehauta vesi. Lisää hyytelösokeri. Kiehauta sekoittaen. Sivele hyytelöä marjoille pullasudilla tai valuta lusikalla. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  8. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla. Pursota kakun reunat.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 204 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 22,1 g
Rasva 11,2 g
Tyydyttynyt rasva 6,3 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi