
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
12 h 35 min
Yhteensä
14 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
-
1 dl
perunajauhoja
- 1 dl ohratärkkelystä
Voit kokeilla myös - 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte ja kuorrutus
- n. 2¼ dl (200 g) pakastelakkoja
- 240 g (2 dl) lakkahilloa
-
3 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Päälle
-
5-6 dl (250 g)
kokonaisia tuoreita lakkoja
- 200 g (n. 2,25 dl) (+ 0,5 dl lakkahilloa) pakastelakkoja
Voit kokeilla myös
Kiille
- 1½ dl vettä
- ¾ dl hyytelösokeria
Pursotus
-
3 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
- Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus 2 1/2 litraa). Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
- Paista kakkupohja 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, alenna sen jälkeen lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta.
- Sekoita lakat hilloon.Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
- Levitä kerroksiin kermavaahtoa ja marjaseosta. Kuorruta kakku lopulla kermavaahdolla ohuelti. Levitä kakulle lakat (tai puoliksi sulatetut lakat, joihin on sekoitettu lakkahillo).
- Kiehauta vesi. Lisää hyytelösokeri. Kiehauta sekoittaen. Sivele hyytelöä marjoille pullasudilla tai valuta lusikalla. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla. Pursota kakun reunat.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
204 kcal
Proteiini
2,8 g
Hiilihydraatti
22,1 g
Rasva
11,2 g
Tyydyttynyt rasva
6,3 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa