Lakkatäytekakku

Lakkatäytekakku

14 h 5 min
keskitaso
205 kcal / 100g
3
6

Lakkatäytekakku on hienostunut ja aromikas kahvipöydän klassikkoleivonnainen, joka sopii kaikkiin juhlapöytiin.

Ainekset

12 annosta

Kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 dl
1 tl
vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

200 g (n. 2 1/4 dl)
pakastelakkoja
2 dl (240 g)
lakkahilloa
3 dl
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Päälle

n. 250 g (5 - 6 dl)
kokonaisia tuoreita lakkoja

Kiille

1 ½ dl
vettä
¾ dl
hyytelösokeria

Pursotus

3 dl
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  2. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus 2 1/2 litraa). Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
  3. Paista kakkupohja 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, alenna sen jälkeen lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta.
  5. Sekoita lakat hilloon.Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
  6. Levitä kerroksiin kermavaahtoa ja marjaseosta. Kuorruta kakku lopulla kermavaahdolla ohuelti. Levitä kakulle lakat (tai puoliksi sulatetut lakat, joihin on sekoitettu lakkahillo).
  7. Kiehauta vesi. Lisää hyytelösokeri. Kiehauta sekoittaen. Sivele hyytelöä marjoille pullasudilla tai valuta lusikalla. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  8. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla. Pursota kakun reunat.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
205 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
11 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
57 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)