
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKermaviilivoitaikina
-
150 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
1 prk (200 g)
Valio Eila® kermaviiliäValio laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi.…
Kermavoitaikina
-
3 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 6½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
-
250 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1-2 rkl konjakkia
Rahkavoitaikina
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
250 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 0 kg paistonkestävää luumu- tai aprikoosimarmeladia
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Pinnalle
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
PUOLIKUUTORTUT KERMAVIILIVOITAIKINASTA
- Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä.
- Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla pyöreät tortunpohjat. Jaa pohjille marmeladi. Sivele reunat vedellä ja ummista tortut.
- Voitele tortut munalla ja paista niitä 225 asteessa n. 13 min. Sihtaa torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
TÄHTITORTUT KERMAVOITAIKINASTA
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkistyisi.
- Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa n. tunti. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä taikinapyörällä tai nelis-kulmaisella muotilla pohjat. Jaa pohjille marmeladi. Voit lisätä marmeladin myös valmiiden tähtitorttujen keskelle.
- Voitele tortut munalla ja paista niitä 200 asteessa, uunin yläosassa n. 8 min. Sihtaa torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
TÄHTITORTUT RAHKAVOITAIKINASTA
- Sekoita maitorahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa. .
- Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä taikinapyörällä tai neliskulmaisella muotilla pohjat. Jaa pohjille marmeladi. Voit lisätä marmeladin myös valmiiden tähtitorttujen keskelle.
- Voitele tortut munalla ja paista niitä 200 asteessa, uunin yläosassa 12 - 15 min tortun koosta riippuen. Sihtaa torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
406 kcal
Proteiini
6,7 g
Hiilihydraatti
32,3 g
Rasva
27,6 g
Tyydyttynyt rasva
15,9 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- paistonkestävää luumu- tai aprikoosimarmeladia
- kananmunaa
- tomusokeria