Luumu-kanelitähdet

Luumu-kanelitähdet

38 min
helppo
354 kcal / 100g
3
4

Valmiista voitaikinasta syntyy nopeasti pieniä herkkuja syksyiseen kahvi- tai glögitarjoiluun. Ota sulaneesta taikinasta muotilla tähtiä tai sydämiä. Valitse käyttöön reilunkokoinen piparimuotti, sillä taikina kutistuu ja kohoaa uunissa. Täytä luumuhillolla ja luumu-kanelirahkalla, ripaus tomusokeria viimeistelee tähdet "lumisiksi".

Ainekset

20 kpl
½ pkt (à 500 g )
voitaikinalevyjä
kananmunaa
nonparelleja
100 g
luumumarmeladia
1 ½ prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli

Päälle

tomusokeria

TAI

Rommi-tomusokerikuorrutus

1 tl
rommia
1 tl
vettä
¾ dl
tomusokeria

Ohje

  1. Kauli sulatetut voitaikinalevyt 1 - 2 mm:n paksuisiksi (14 x 28 cm) levyiksi. Ota levyistä piparkakkumuotilla tähtiä tai sydämiä (käytä reilun kokoista muottia, koska tähdet kutistuvat uunissa). Vaihtoehtoisesti tee neliöitä leikkaamalla levy 8 osaan leivinpyörällä.
  2. Siirrä kuviot leivinpaperille uunipellille. Voitele munalla. Pistele haarukalla. (Painele halutessasi taikinan pintaan nonparelleja) Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 13 min (tarkkaile paistumista, koska paistoaika vaihtelee kuvioiden koon mukaan). Jäähdytä
  3. Halkaise kuviot terävällä veitsellä. Lusikoi pohjalle n. 1 tl marmeladia. Laita sen päälle n. 1 rkl luumu-kanelirahkaa. Sulje kannella.
  4. Sihtaa pinnalle tomusokeria teesihdillä. Tarjoile kahvi- tai teepöydässä, glögin kanssa tai illanistujaisten makeana tarjottavana.
  5. Rommi-tomusokerikuorrutus

  6. Sekoita kuorrutuksen ainekset tasaiseksi. Levitä kuorrutusta ohuelti jäähtyneiden, täytettyjen leivosten pinnalle.

Vinkki

Jos haluat tähdistä täysin laktoosittomia, käytä laktoositonta taikinaa tai tee itse kaulittu rahkavoitaikina (ks. erillinen ohje Rahkavoitaikina). Valio maustettu rahka luumu-kaneli on laktoositonta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
354 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
20 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)