Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Luumu-kanelitähdet

Valmiista voitaikinasta syntyy nopeasti pieniä herkkuja syksyiseen kahvi- tai glögitarjoiluun. Ota sulaneesta taikinasta muotilla tähtiä tai sydämiä. Valitse käyttöön reilunkokoinen piparimuotti, sillä taikina kutistuu ja kohoaa uunissa. Täytä luumuhillolla ja luumu-kanelirahkalla, ripaus tomusokeria viimeistelee tähdet "lumisiksi".

Luumu-kanelitähdet
Luumu-kanelitähdet

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ½ pkt (à 500 g) voitaikinalevyjä
  • 0 kg kananmunaa
  • 0 kg nonparelleja
  • 1 dl luumumarmeladia n. 1dl
  • 1½ prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli

Päälle

  • 0 kg tomusokeria

Rommi-tomusokerikuorrutus

  • 1 tl rommia
  • 1 tl vettä
  • ¾ dl tomusokeria

Ohje

  1. Kauli sulatetut voitaikinalevyt 1 - 2 mm:n paksuisiksi (14 x 28 cm) levyiksi. Ota levyistä piparkakkumuotilla tähtiä tai sydämiä (käytä reilun kokoista muottia, koska tähdet kutistuvat uunissa). Vaihtoehtoisesti tee neliöitä leikkaamalla levy 8 osaan leivinpyörällä.
  2. Siirrä kuviot leivinpaperille uunipellille. Voitele munalla. Pistele haarukalla. (Painele halutessasi taikinan pintaan nonparelleja) Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 13 min (tarkkaile paistumista, koska paistoaika vaihtelee kuvioiden koon mukaan). Jäähdytä
  3. Halkaise kuviot terävällä veitsellä. Lusikoi pohjalle n. 1 tl marmeladia. Laita sen päälle n. 1 rkl luumu-kanelirahkaa. Sulje kannella.
  4. Sihtaa pinnalle tomusokeria teesihdillä. Tarjoile kahvi- tai teepöydässä, glögin kanssa tai illanistujaisten makeana tarjottavana.

Rommi-tomusokerikuorrutus

  1. Sekoita kuorrutuksen ainekset tasaiseksi. Levitä kuorrutusta ohuelti jäähtyneiden, täytettyjen leivosten pinnalle.

Vinkki

Jos haluat tähdistä täysin laktoosittomia, käytä laktoositonta taikinaa tai tee itse kaulittu rahkavoitaikina (ks. erillinen ohje Rahkavoitaikina). Valio maustettu rahka luumu-kaneli on laktoositonta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 213 kcal
Proteiini 1,8 g
Hiilihydraatti 23,9 g
Rasva 11,9 g
Tyydyttynyt rasva 6,3 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • nonparelleja
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search