Lammasrulla & Dijon-kermaviilikastike

Lammasrulla & Dijon-kermaviilikastike
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Lammasrulla & Dijon-kermaviilikastike

Lammasrulla & Dijon-kermaviilikastike

Herkullinen mureke syntyy lampaan jauhelihasta. Pippurinen sinappikastike on ehdoton lisä murekkeelle.

Valmistusaika

Työaika
30 min
tekeytyminen
10 min
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 dl
1 dl
korppujauhoja
400 g
karitsan paistijauhelihaa
1
kananmuna
1
valkosipulin kynsi
1 tl
suolaa
1 tl
kuivattua timjamia
½ tl
jauhettua mustapippuria

Täyte

1 pussi (150 g)
8 kpl (80 g)
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 dl
tuoretta persiljaa

Dijon-kermaviilikastike

1 prk (200 g)
1 rkl
Dijon-sinappia
1 tl
sitruunamehua
¼ tl
jauhettua mustapippuria
½ tl
sokeria

Ohje

  1. Laita kerma ja korppujauhot kulhoon. Anna turvota 5 min. Lisää jauheliha, muna, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Sekoita.
  2. Taputtele mureketaikina kostutetuin sormin tuorekelmun päälle 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä päälle AURA muru, hienonnetut tomaatit ja persilja. Kääri murekelevy rullalle tuorekelmun avulla kääretortun tapaan. Poista kelmu. Nosta rulla uunipellille leivinpaperille.
  3. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 25 min. Anna vetäytyä folioon käärittynä 5 - 10 min.
  4. Valmista kastike. Sekoita ainekset. Tarkista maku.
  5. Viipaloi rulla. Tarjoa Dijon-kermaviilikastikkeen ja keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai riisin kanssa.
Vinkki

Vinkki

* Korvaa halutessasi karitsan jauheliha naudan paistijauhelihalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
185 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.