Lammasrulla & Dijon-kermaviilikastike

Lammasrulla & Dijon-kermaviilikastike

Herkullinen mureke syntyy lampaan jauhelihasta. Pippurinen sinappikastike on ehdoton lisä murekkeelle.

1 h 5 min
keskitaso
185 kcal / 100g
1
1

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 dl
1 dl
korppujauhoja
400 g
karitsan paistijauhelihaa
1
kananmuna
1
valkosipulin kynsi
1 tl
suolaa
1 tl
kuivattua timjamia
½ tl
jauhettua mustapippuria

Täyte

1 pussi (150 g)
8 kpl (80 g)
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 dl
tuoretta persiljaa

Dijon-kermaviilikastike

1 prk (200 g)
1 rkl
Dijon-sinappia
1 tl
sitruunamehua
¼ tl
jauhettua mustapippuria
½ tl
sokeria

Ohje

  1. Laita kerma ja korppujauhot kulhoon. Anna turvota 5 min. Lisää jauheliha, muna, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Sekoita.
  2. Taputtele mureketaikina kostutetuin sormin tuorekelmun päälle 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä päälle AURA muru, hienonnetut tomaatit ja persilja. Kääri murekelevy rullalle tuorekelmun avulla kääretortun tapaan. Poista kelmu. Nosta rulla uunipellille leivinpaperille.
  3. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 25 min. Anna vetäytyä folioon käärittynä 5 - 10 min.
  4. Valmista kastike. Sekoita ainekset. Tarkista maku.
  5. Viipaloi rulla. Tarjoa Dijon-kermaviilikastikkeen ja keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai riisin kanssa.

Vinkki

* Korvaa halutessasi karitsan jauheliha naudan paistijauhelihalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
185 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g
Kalsium
94 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)