Siirry sisältöön
Pienet lammasmurekkeet

Pienet lammasmurekkeet

Kreikkalaistyyliset lammasmurekkeet maistuvat koko perheelle.Tarjoa keitettyjen perunoiden ja pippurikastikkeen kanssa.

Pienet lammasmurekkeet

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ¾ dl korppujauhoja
  • 1 prk (200 g)
    Valio kermaviiliä
    Valio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
    Valio kermaviili 200 g
  • 2 isoa sipulia
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 750 g lampaan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • ¾ tl jauhettua mustapippuria
  • 1½ tl suolaa

Täyte

  • 1 prk (180 g)
    Valio salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl tuoretta persiljaa ja/tai basilikaa

Pippurikastike

  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuusto
    Laktoositon Valio ruokakerma Pippuripekka sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja…
    Valio ruokakerma 2,5 dl Pippuripekka pippurijuusto UHT laktoositon
  • 2 dl vettä
  • 2-3 tl makeaa soijakastiketta
  • 1½ rkl tummaa suurustejauhetta

Ohje

  1. Turvota korppujauhot kermaviilissä 5 min. Kypsennä hienonnetut sipulit Oivariini rasvassa pannulla läpikuultaviksi. Jäähdytä. Lisää kermaviiliseokseen kaikki mureketaikinan ainekset ja sekoita
  2. Valuta salaattijuusto ja murenna se haarukalla. Hienonna valkosipulin kynnet ja yrtit. Sekoita täytteen ainekset
  3. Jaa mureketaikina kahteen osaan. Taputtele ne kostutetulle leivinpaperille n. 30 x 20 cm levyiksi. Jaa kumpikin levy 6 osaan. Jaa täyte neliöille. Muotoile pieniksi murekkeiksi niin, että täyte jää sisälle. Kypsennä uunipannulla leivinpaperin päällä 225 asteessa n. 25 min.
  4. Laita ruokakerma ja vesi kattilaan. Kuumenna sekoittaen. Lisää soijakastike ja suuruste. Keitä 1 min sekoittaen
  5. Tarjoa lammasmurekkeita ja kastiketta perunoiden ja kasvisten kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 147 kcal
Proteiini 9,1 g
Hiilihydraatti 3,9 g
Rasva 10,5 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search