Pienet lammasmurekkeet

Pienet lammasmurekkeet

Kreikkalaistyyliset lammasmurekkeet maistuvat koko perheelle.Tarjoa keitettyjen perunoiden ja pippurikastikkeen kanssa.

1 h 20 min
keskitaso
158 kcal / 100g
1
0

Ainekset6 annosta

6 annosta
¾ dl
korppujauhoja
1 prk (200 g)
2 isoa
sipulia
2 rkl
750 g
lampaan jauhelihaa
1
kananmuna
¾ tl
jauhettua mustapippuria
1 ½ tl
suolaa

Täyte

1 prk (180 g)
2
valkosipulin kynttä
1 dl
tuoretta persiljaa ja/tai basilikaa

Pippurikastike

1 prk (2,5 dl)
2 dl
vettä
2 - 3 tl
makeaa soijakastiketta
1 ½ rkl
tummaa suurustejauhetta

Ohje

  1. Turvota korppujauhot kermaviilissä 5 min. Kypsennä hienonnetut sipulit Oivariini rasvassa pannulla läpikuultaviksi. Jäähdytä. Lisää kermaviiliseokseen kaikki mureketaikinan ainekset ja sekoita
  2. Valuta salaattijuusto ja murenna se haarukalla. Hienonna valkosipulin kynnet ja yrtit. Sekoita täytteen ainekset
  3. Jaa mureketaikina kahteen osaan. Taputtele ne kostutetulle leivinpaperille n. 30 x 20 cm levyiksi. Jaa kumpikin levy 6 osaan. Jaa täyte neliöille. Muotoile pieniksi murekkeiksi niin, että täyte jää sisälle. Kypsennä uunipannulla leivinpaperin päällä 225 asteessa n. 25 min.
  4. Laita ruokakerma ja vesi kattilaan. Kuumenna sekoittaen. Lisää soijakastike ja suuruste. Keitä 1 min sekoittaen
  5. Tarjoa lammasmurekkeita ja kastiketta perunoiden ja kasvisten kanssa.
Alkuun
Sinisimpukkakeitto
45 min
Jälkeen
Kinuskinen panna cotta
2 h 40 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
158 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,2 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›