Sienillä täytetty lihamureke

Sienillä täytetty lihamureke

Lihamurekkeen sisältä paljastuu herkullinen sieni-juustotäyte. Tarjoa lisänä esim. perunasosetta.

1 h 10 min
keskitaso
146 kcal / 100g
4
6

Ainekset4 annosta

4 annosta
½ dl
korppujauhoja
½ pussia (1/2 dl)
sipulikeittoaineksia
1 prk (200 g)
400 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
1
kananmuna

Täyte

1 prk (160/315 g)
säilykemetsäsienikuutioita
1 pieni
sipuli
1 rkl
¼ tl
suolaa
½ pkt (à 250 g)

Ohje

  1. Sekoita korppujauho ja sipulikeittoainekset kulhossa. Lisää kermaviili. Anna turvota 5 - 10 min.
  2. Lisää jauheliha ja muna murekemassaan. Sekoita.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Valuta sienikuutioista neste. Paista sieniä pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää Oivariini ja sipulit, kuullota muutama min. Mausta suolalla.
  4. Leikkaa sulatejuustosta sormen vahvuisia tankoja.
  5. Taputtele murekemassasta leivinpaperin päällä n. 1 1/2 cm:n paksuinen, soikea levy. Lusikoi levyn keskelle sieni-sipuliseos. Laita päälle juustotangot. Muotoile mureke umpeen.
  6. Nosta mureke uunipannulle leivinpaperin päälle tai laakeaan uunivuokaan.
  7. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 35 - 40 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
146 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g
Kalsium
96 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)