Lihapullat tomaattikastikkeessa

Lihapullat tomaattikastikkeessa

1 h
keskitaso
88 kcal / 100g
14
10

Lihapullat ovat koko perheen suosikki. Kokeile lihapullien kanssa tätä helppoa tomaattikastiketta.

Ainekset

4 annosta

Jauhelihaseos

400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 iso (200 g)
sipuli
½ dl
korppujauhoja
½ dl
1
kananmuna
1 tl
suolaa
1 tl
pippurisekoitusta
1 rkl
basilikaa

Kastike / keitinliemi

1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
2 dl
vettä
2 ¾ dl
1-1 1/2
lihaliemikuutiota
1 rkl
valmista kastikesuurustejauhetta

Ohje

  1. Aloita lihapullien valmistaminen sekoittamalla jauhelihan joukkoon kaikki muut aineet, sipuli hyvin hienonnettuna. Anna lihapullataikinan turvota n. 15 min.
  2. Kuumenna tilavassa paistokasarissa tomaattimurska, vesi ja kerma kiehuvaksi. Lisää liemikuutio.
  3. Kasta kädet kylmään veteen. Pyöritä jauhelihataikinasta pieniä lihapullia. Laita ne kiehuvaan tomaattiliemeen. Peitä kannella ja huolehdi, että tomaattiliemi pysyy kiehuvana. Anna kypsyä kannen alla hiljalleen kiehuen 10 - 15 min lihapullien koosta riippuen. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi lihapulla.
  4. Ripottele kasariin suurustejauhe. Sekoita ja anna kiehua 1 min.
  5. Tarjoa lihapullat keitettyjen perunoiden tai porkkanoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki

* Korvaa halutessasi valmis suurustejauhe vehnäjauhosuuruksella: sekoita vesitilkkaan 1 rkl vehnäjauhoja, lisää sekoittaen kasariin. Keitä pari min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
88 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
5 g
Suola
1,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)