Lohi-wasabimousseleivät

Lohi-wasabimousseleivät

30 min
helppo
169 kcal / 100g
1
2

Japanilainen wasabi on kietonut suomalaisetkin jo pikkurillinsä ympäri. Eikä ihme, sillä tuo piparjuurella maustettu tahna on omiaan maustamaan kylmiä kalaruokia. Tässä wasabimousse sivelee graavikalaa ruisleivän päällä.

Ainekset

16 leipää
½ (250 g)
kurkku
300 g
graavattua kirjolohifileetä viipaleina
1 pkt (16 palaa)
ruisvuokaleipää

Wasabimousse

1 prk (2 dl)
2 tl
sitruunamehua
2 tl
wasabitahnaa
1 - 2 tl
sokeria
2 tl
vahvaa sinappia

Ohje

  1. Lisää kermaan sitruunamehu. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
  2. Mausta ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa mousse leiville. Päällystä graavikalalla ja kurkkuviipaleilla tai -kuutioilla.
  4. Tarjoa juhlaleipinä tai leikkaa leivät esim. neljään osaan ja tarjoa cocktailpaloina.

Vinkki

Lusikoi moussea kasvissosekeittojen pinnalle tai tarjoa paistetun tai savustetun kalan lisukkeena

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
169 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
14 g
Suola
1,5 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
76 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)