Lohileivokset

Lohileivokset

4 h 40 min
keskitaso
179 kcal / 100g
6
7

Näyttävät lohileivokset ovat helppo tarjottava juhlavaan noutopöytään tai alkupalaksi aterialle.

Ainekset30 kpl

30 kpl

Pohja

12 viipaletta
grahampaahtoleipää esim. Isopaahto

Kostutukseen

1 - 1 1/2 dl

Täyte

400 g
kylmäsavulohta
3 prk (à 200 g)
¾ tl
valkopippuria
2 dl
hienonnettua tilliä
5
liivatelehteä
3 rkl
sitruunamehua
2 dl

Koristeluun

6
keitettyä (10 min) kananmunaa
200 g
kylmäsavulohta viipaleina
tilliä

Ohje

  1. Leikkaa leivistä reunat ohuelti. Levitä viipaleet tiiviisti vierekkäin leivinpaperin päälle pellille (36 x 50 cm). Kostuta leipälevy maidolla
  2. Hienonna lohi. Yhdistä siihen kermaviili, valkopippuri ja tilli. Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Purista liivatelehdet kuiviksi. Liuota liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun ja sekoita kermaviili-kalaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
  3. Levitä täyte pohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä vähintään 4 t tai seuraavaan päivään. Leikkaa annospaloiksi (n. 5 x 5 cm). Nostele leivokset vadille ja koristele. Tarjoa kahvipöydän suolaisena palana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
179 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
11 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)