Lohipata

Lohipata
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Lohipata

Parsakaali tunnetaan myös nimellä broccoli. Se on maukas, monikäyttöinen ja hyvin terveellisenä pidetty "superkasvis". Lohipadan viimeistelee raikkaan sitruunainen manteli-hunajaseos.

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
1212 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
parsakaalia
1 rkl
puolikas (150 g)
purjoa
1 - 2
valkosipulin kynttä
1 prk (2,5 dl)
n. 1/2 dl
vettä
600 g
kirjolohifileetä
¼ tl
suolaa

Sitruunamantelit

1 rkl
1 dl
kuorellisia manteleita
1 rkl
hunajaa
1 tl
raastettua sitruunankuorta
1 rkl
sitruunamehua
suolaa myllystä

Ohje

  1. Käytä valmistukseen tilavaa paistokasaria tai kattilaa. Irrota parsakaalista varsi ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä voissa. Lisää kukinnot pieniksi nupuiksi leikattuina joukkoon. Kuullota keskilämmöllä muutama min.
  2. Halkaise purjo. Huuhdo huolella ja hienonna.
  3. Viipaloi valkosipulin kynsi. Lisää yhdessä purjon kanssa parsakaalin joukkoon.
  4. Lisää ruokakerma ja vesi. Hauduta kannen alla, kunnes parsakaali on puolikypsää.
  5. Leikkaa lohesta nahattomia ja ruodottomia kuutioita. Mausta kalapalat suolalla. Lisää kasvisten päälle. Anna hautua kypsäksi n. 5 min kannen alla.
  6. Sitruunamantelit

  7. Sulata voi paistinpannulla. Ruskista mantelit siinä kevyesti. Lisää hunaja, pestyn sitruunan ohut pintakuori raastettuna sekä sitruunamehu. Jauha lopuksi manteleille myllystä hiukan suolaa.
  8. Kaada kuuma manteli-hunajaseos padan pinnalle.
  9. Tarjoa lohipadan lisänä jasmiiniriisiä.
Jälkeen
Frozen yogurt
2 h 35 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
139 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.