Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
2 h
Yhteensä
3 h
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
pientä palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 500 g ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
- 2 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 1½ rkl vahvaa sinappia, esim. Dijon
-
1 prk (120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
- ½ dl tilliä hienonnettuna
- 4 merileväarkkia (sushi nori)
Pinnalle
- 0 kg wasabitahnaa
Tarjoiluun
- 0 kg soijakastiketta
Jaa resepti
Ohje
- Hakkaa lohifilee pieneksi veitsellä. Laita hienonnettu kala kulhoon. Lisää suola, sokeri, sitruunamehu ja sinappi. Sekoita. Anna maustua jääkaapissa 30 min peitettynä.
- Vatkaa smetanaa sähkövatkaimella n. 30 sek kunnes sen rakenne on kiinteää. Lisää se sekä tilli kalaseokseen. Sekoita
- Ota leivinpaperista 2 uunipellin kokoista palaa. Jaa kalaseos kummankin paperin keskelle keoksi. Taita paperi kahtia. Pidä alemman paperin reunasta kiinni ja työnnä muovilastalla tai isolla viivoittimella seos halkaisijaltaan n. 3 cm:n tangoksi. Kääri paperi rullalle ja sulje paperin päät tiukasti. Pane tangot vähintään pariksi tunniksi pakastimeen kovettumaan.
- Laita merileväarkit kostutetun leivinpaperin päälle. Poista lohitangoista leivinpaperi. Leikkaa tangot sopivan pituisiksi ja nosta arkeille. Rullaa arkki tangon ympärille tiukasti. Tarjoa heti tai säilytä rullia pakastimessa tarjoiluun saakka hyvin pakattuna.
- Leikkaa tangosta n.1 1/2 cm:n paksuisia viipaleita terävällä veitsellä. Nosta tarjolle leikkauspinta ylöspäin. Sivele pinnat aivan ohuelti wasabitahnalla.
- Tarjoa esim. alkuruokana soijakastikkeen kanssa alkupalana tai kalapöydän osana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
222 kcal
Proteiini
14,7 g
Hiilihydraatti
2,7 g
Rasva
16,7 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
1,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- wasabitahnaa
- soijakastiketta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.