Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lohirullat sushin tapaan

Sushin valmistus onnistuu myös kotona. Merileväarkkeihin käärityissä lohirullissa riisi on korvattu smetanaisella lohitahnalla.

Lohirullat sushin tapaan
Lohirullat sushin tapaan

Ainesosat

pientä palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1½ rkl vahvaa sinappia, esim. Dijon
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • ½ dl tilliä hienonnettuna
  • 4 merileväarkkia (sushi nori)

Pinnalle

  • 0 kg wasabitahnaa

Tarjoiluun

  • 0 kg soijakastiketta

Ohje

  1. Hakkaa lohifilee pieneksi veitsellä. Laita hienonnettu kala kulhoon. Lisää suola, sokeri, sitruunamehu ja sinappi. Sekoita. Anna maustua jääkaapissa 30 min peitettynä.
  2. Vatkaa smetanaa sähkövatkaimella n. 30 sek kunnes sen rakenne on kiinteää. Lisää se sekä tilli kalaseokseen. Sekoita
  3. Ota leivinpaperista 2 uunipellin kokoista palaa. Jaa kalaseos kummankin paperin keskelle keoksi. Taita paperi kahtia. Pidä alemman paperin reunasta kiinni ja työnnä muovilastalla tai isolla viivoittimella seos halkaisijaltaan n. 3 cm:n tangoksi. Kääri paperi rullalle ja sulje paperin päät tiukasti. Pane tangot vähintään pariksi tunniksi pakastimeen kovettumaan.
  4. Laita merileväarkit kostutetun leivinpaperin päälle. Poista lohitangoista leivinpaperi. Leikkaa tangot sopivan pituisiksi ja nosta arkeille. Rullaa arkki tangon ympärille tiukasti. Tarjoa heti tai säilytä rullia pakastimessa tarjoiluun saakka hyvin pakattuna.
  5. Leikkaa tangosta n.1 1/2 cm:n paksuisia viipaleita terävällä veitsellä. Nosta tarjolle leikkauspinta ylöspäin. Sivele pinnat aivan ohuelti wasabitahnalla.
  6. Tarjoa esim. alkuruokana soijakastikkeen kanssa alkupalana tai kalapöydän osana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 222 kcal
Proteiini 14,7 g
Hiilihydraatti 2,7 g
Rasva 16,7 g
Tyydyttynyt rasva 6 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 1,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • wasabitahnaa
  • soijakastiketta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search