Lohirullat sushin tapaan

Lohirullat sushin tapaan

3 h
haastava
221 kcal / 100g
0
0

Sushin valmistus onnistuu myös kotona. Merileväarkkeihin käärityissä lohirullissa riisi on korvattu smetanaisella lohitahnalla.

Ainekset

60 pientä palaa
500 g
ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
2 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua
1 ½ rkl
vahvaa sinappia , esim. Dijon
1 prk (120 g)
½ dl
tilliä hienonnettuna
4
merileväarkkia (sushi nori)

Pinnalle

wasabitahnaa

Tarjoiluun

soijakastiketta

Ohje

  1. Hakkaa lohifilee pieneksi veitsellä. Laita hienonnettu kala kulhoon. Lisää suola, sokeri, sitruunamehu ja sinappi. Sekoita. Anna maustua jääkaapissa 30 min peitettynä.
  2. Vatkaa smetanaa sähkövatkaimella n. 30 sek kunnes sen rakenne on kiinteää. Lisää se sekä tilli kalaseokseen. Sekoita
  3. Ota leivinpaperista 2 uunipellin kokoista palaa. Jaa kalaseos kummankin paperin keskelle keoksi. Taita paperi kahtia. Pidä alemman paperin reunasta kiinni ja työnnä muovilastalla tai isolla viivoittimella seos halkaisijaltaan n. 3 cm:n tangoksi. Kääri paperi rullalle ja sulje paperin päät tiukasti. Pane tangot vähintään pariksi tunniksi pakastimeen kovettumaan.
  4. Laita merileväarkit kostutetun leivinpaperin päälle. Poista lohitangoista leivinpaperi. Leikkaa tangot sopivan pituisiksi ja nosta arkeille. Rullaa arkki tangon ympärille tiukasti. Tarjoa heti tai säilytä rullia pakastimessa tarjoiluun saakka hyvin pakattuna.
  5. Leikkaa tangosta n.1 1/2 cm:n paksuisia viipaleita terävällä veitsellä. Nosta tarjolle leikkauspinta ylöspäin. Sivele pinnat aivan ohuelti wasabitahnalla.
  6. Tarjoa esim. alkuruokana soijakastikkeen kanssa alkupalana tai kalapöydän osana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
17 g
Suola
2,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
5 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)