Mallasleipä

Mallasleipä
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mallasleipä

Mallasleipä

Mallasleipä eli saaristolaisleipä on maukas ja makeahko leipä. Mallasleipä on parhaimillaan leivontaa seuraavana päivänä, kun maut ovat vetäytyneet.

Valmistusaika

Työaika
20 min
tekeytyminen
1 h
uunissa
40 min
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset1 uunipannullinen

1 uunipannullinen
2 dl
vettä
2 dl
kaljamaltaita
5 dl
50 g
hiivaa
1 ½ dl
siirappia
1 ½ tl
suolaa
2 dl
ruisjauhoja
5 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Sekoita veteen maltaat. Nosta levyltä. Anna hautua hetken kannen alla.
  2. Sekoita mallasseos piimään. Kun seos on kädenlämpöistä, liuota joukkoon hiiva.
  3. Lisää loput aineet puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
  4. Levitä taikina reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle. Kohota n. 1 tunti vedottomassa paikassa liinan alla
  5. Paista leipää 175 asteessa n. 40 min.
Vinkki

Vinkki

Mausta taikina 1 tl:lla anista tai kuminaa. Hienonna mauste ensin huhmarella

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
181 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›