Mallasleipä

Mallasleipä

Mallasleipä eli saaristolaisleipä on maukas ja makeahko leipä. Mallasleipä on parhaimillaan leivontaa seuraavana päivänä, kun maut ovat vetäytyneet.

2 h
keskitaso
181 kcal / 100g
6
3

Ainekset1 uunipannullinen

1 uunipannullinen
2 dl
vettä
2 dl
kaljamaltaita
5 dl
50 g
hiivaa
1 ½ dl
siirappia
1 ½ tl
suolaa
2 dl
ruisjauhoja
5 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Sekoita veteen maltaat. Nosta levyltä. Anna hautua hetken kannen alla.
  2. Sekoita mallasseos piimään. Kun seos on kädenlämpöistä, liuota joukkoon hiiva.
  3. Lisää loput aineet puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
  4. Levitä taikina reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle. Kohota n. 1 tunti vedottomassa paikassa liinan alla
  5. Paista leipää 175 asteessa n. 40 min.

Vinkki

Mausta taikina 1 tl:lla anista tai kuminaa. Hienonna mauste ensin huhmarella

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
181 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,6 g
Kalsium
57 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)