Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mallasleipä

Mallasleipä eli saaristolaisleipä on maukas ja makeahko leipä. Mallasleipä on parhaimillaan leivontaa seuraavana päivänä, kun maut ovat vetäytyneet.

Mallasleipä
Mallasleipä

Ainesosat

uunipannullinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kaljamaltaita
  • 5 dl
    Valio rasvatonta piimää
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • 50 g hiivaa
  • 1½ dl siirappia
  • 1¼ tl suolaa
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Sekoita veteen maltaat. Nosta levyltä. Anna hautua hetken kannen alla.
  2. Sekoita mallasseos piimään. Kun seos on kädenlämpöistä, liuota joukkoon hiiva.
  3. Lisää loput aineet puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
  4. Levitä taikina reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle. Kohota n. 1 tunti vedottomassa paikassa liinan alla
  5. Paista leipää 175 asteessa n. 40 min.

Vinkki

Mausta taikina 1 tl:lla anista tai kuminaa. Hienonna mauste ensin huhmarella

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 184 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 36,8 g
Rasva 0,7 g
Tyydyttynyt rasva 0,1 g
Ravintokuitu 3,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search