Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mangotäytekakku

Iloisen keltainen täytekakku piristää ja antaa energiaa talviaikaan. Valitse täytteeseen kypsiä ja mehukkaita hedelmiä tai korvaa tarvittaessa säilykehedelmillä.

Mangotäytekakku
Mangotäytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 munan kakkupohja ks. erillinen ohje

Marenkipohja ja koristemarengit

  • 3 valkuaista
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Täyte

Kostutus

  • 1½ dl
    Valio 3 hedelmän mehua
    Valio 3 hedelmän mehu on aivan erityisen ihana aamiaismehu! Rypäle-, appelsiini- ja passiohedelmämehujen sekoitus on…
    Valio 3 hedelmän mehu 1 l (rypäle, appelsiini, passiohedelmä)
  • 1 rkl sokeria

Koristeeksi

  • 0 kg mangoa viipaleina
  • 0 kg passiohedelmää
  • 0 kg sitruunankuorta
  • 0 kg sitruunamelissaa
  • 0 kg marenkia

Ohje

  1. Vatkaa valkuaiset ensin kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten pikkuhiljaa tomusokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi sitruunamehu. Lusikoi leivinpaperille Ø 22 cm oleva pyöreä marenkilevy. Pursota loppu vaahto pieniksi, n. Ø 1 cm, oleviksi marengeiksi. Kuivata marenkeja uunin alaosassa 100 asteessa n. 3 t. Marenki saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi, mutta pinnan tulee olla rapea.
  2. Notkista tuorejuusto ja lisää sokeri sekä mangokuutiot. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja yhdistä tuorejuusto-mangoseoksen kanssa.
  3. Leikkaa 3 munan kakkupohja (Ø 22 cm) kahteen osaan. Kostuta alempi pohja puolella mehusta ja levitä päälle puolet lemon curdista. Levitä pohjalle tämän jälkeen mangotäytteestä n. 1/3. aseta täytteen päälle marenkilevy ja n. 1/3 mangotäytteestä. Kostuta kanneksi tuleva sokerikakkulevy lopulla mehulla ja levitä kakun sisäpuolelle tulevalle pinnalle loppu lemon curd. Levitä pintaan loppu täyte.
  4. Koristele tuoreilla eksoottisilla hedelmillä, sitruunan tai limen kuorella sekä pikkumarengeilla. Tarjoa mahdollisimman pian sillä marenkilevy kostuu muutamassa tunnissa ja menettää tällöin rapeutensa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 201 kcal
Proteiini 2,1 g
Hiilihydraatti 26,2 g
Rasva 9,7 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mangoa
  • passiohedelmää
  • sitruunankuorta
  • sitruunamelissaa
  • marenkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search