Mäti-avokadosalaatti

Mäti-avokadosalaatti

30 min
helppo
160 kcal / 100g
3
3

Hienostunut mädistä, avokadosta ja munista valmistettu salaatti sopii alkuruoaksi.

Ainekset

6 annosta

Salaatti

1 ruukku
jääsalaattia
1 ruukku
villirucolaa
1 pieni
punasipuli
100 g
siian mätiä
100 g
kirjolohen mätiä
4
keitettyä kananmunaa tai 12 viiriäisen munaa

Avokadoseos

2
kypsää avokadoa
2-3 rkl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
¼ tl
mustapippuria
1 prk (120 g)

Ohje

  1. Valmista ensin avokadoseos: Halkaise avokadot, poista siemen. Koverra hedelmäliha lusikalla. Lisää päälle sitruunamehu. Soseuta sauvasekoittimella kulhossa; voit hienontaa avokadot myös haarukalla lautasella. Lisää mausteet ja smetana. Sekoita. Tarkista maku.
  2. Levitä huuhdottu ja kuivattu salaatti ja rucola annosmaljojen pohjalle tai alkupalalautasille. Ripottele päälle ohuenohuiksi renkaiksi leikattua punasipulia. Lusikoi päälle avokadoseosta ja mätejä vierekkäin. Koristele munalohkoilla.
  3. Tarjoa alkupalana tumman leivän kera.

Vinkki

* Käytä vain kypsiä avokadoja, silloin niiden maku ja rakenne ovat parhaimmillaan.* Keitä kananmunia 8 - 10 min, viiriäisen munia 3 - 5 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
160 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
14 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)