Mäti-avokadosalaatti

Mäti-avokadosalaatti

Hienostunut mädistä, avokadosta ja munista valmistettu salaatti sopii alkuruoaksi.

Ainekset6 annosta

6 annosta

Salaatti

1 ruukku
jääsalaattia
1 ruukku
villirucolaa
1 pieni
punasipuli
100 g
siian mätiä
100 g
kirjolohen mätiä
4
keitettyä kananmunaa tai 12 viiriäisen munaa

Avokadoseos

2
kypsää avokadoa
2-3 rkl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
¼ tl
mustapippuria
1 prk (120 g)

Ohje

  1. Valmista ensin avokadoseos: Halkaise avokadot, poista siemen. Koverra hedelmäliha lusikalla. Lisää päälle sitruunamehu. Soseuta sauvasekoittimella kulhossa; voit hienontaa avokadot myös haarukalla lautasella. Lisää mausteet ja smetana. Sekoita. Tarkista maku.
  2. Levitä huuhdottu ja kuivattu salaatti ja rucola annosmaljojen pohjalle tai alkupalalautasille. Ripottele päälle ohuenohuiksi renkaiksi leikattua punasipulia. Lusikoi päälle avokadoseosta ja mätejä vierekkäin. Koristele munalohkoilla.
  3. Tarjoa alkupalana tumman leivän kera.

Vinkki

* Käytä vain kypsiä avokadoja, silloin niiden maku ja rakenne ovat parhaimmillaan.* Keitä kananmunia 8 - 10 min, viiriäisen munia 3 - 5 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
160 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,1 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›