Meksikolaiset tortillakupit

Meksikolaiset tortillakupit

50 min
keskitaso
113 kcal / 100g
3
1

Tortillakupit ovat erityisesti nuorison mieleen. Kokeile täytteeseen myös muita Viola tuorejuustomakuja.

Ainekset

12 kpl
6 (pientä, maustettua)
tortillaa esim. chili & jalapeno

Täyte

400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl
1 iso
sipuli
1 iso
paprika
n. 1 tl
suolaa
1 pussi (200 g)
pakastemaissia
1 dl
hillosipulia
1 prk (70 g)
tomaattipyreetä
½ rasiaa (à 200g)
½ pussia (à 150 g)

Guacamolekastike

1
avokado
½ prk (à 400 g)
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
sokeria
suolaa ja mustapippuria
1
tomaatti

Ohje

  1. Valmista kastike: Halkaise avokado, poista siemen. Koverra hedelmäliha isolla lusikalla. Hienonna haarukalla. Sekoita ainekset keskenään, tomaatti pieninä kuutioina.
  2. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli Oivariinissa. Lisää paistamisen loppuvaiheessa kuutioidut paprika. Mausta suolalla. Lisää maissit, hillosipulit ja tomaattisose. Kuumenna. Lisää tuorejuusto ja sekoita.
  3. Puolita tortillat. Valmista kupit kiepauttamalla puolikas tortilla leveäksi tuutiksi, taita alareunaa vähän ylöspäin pohjan sulkemiseksi. Täytä tortilla ja aseta muffinivuoan syvennykseen. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 6 min.
  4. Tarjoa tortillakuppien kanssa guacamole-kastiketta ja lisänä raikasta salaattia
  5. VINKKI Valmista pakkauksesta yli jääneistä tortilloista wrappeja tai pakasta ne myöhempää käyttöä varten.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
113 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
6 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
50 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)