Karibian jättikatkarapu-chiliriisi

Karibian jättikatkarapu-chiliriisi

Karibian tuliset ja hedelmäiset maut muodostavat herkullisen kokonaisuuden. Chili, mango ja lime sävyttävät vahvasti tätä äyriäis-riisiruokaa.

45 min
helppo
104 kcal / 100g
1
1

Ainekset4 annosta

4 annosta
600 g
jättikatkaravun pyrstöjä

Limekastike

2
limeä
1 prk (3,3 dl)
½ tl
kurkumaa
2 rkl
hummerifondia
1 dl
hienonnettua ruohosipulia

Chiliriisi

1
sipuli
1
punainen chilipalko
2 rkl
2 dl
jasmiiniriisiä
4 dl
vettä
2 rkl
hummerifondia

Mangosalsa

1
kypsä mango
1
sipuli
1
punainen paprika
1
punainen chilipalko
2
limeä
sormisuolaa

Ohje

  1. Kuori rapujen pyrstöt.
  2. Valmista limekastike, chiliriisi ja mangosalsa. Kokoa tarjoiluvadille.
  3. Limekastike

  4. Pese limet. Raasta niiden kuori ja purista mehu. Lisää kattilaan kerman joukkoon. Mausta kurkumalla ja fondilla.
  5. Keitä kasaan niin, että kolmas osa on haihtunut pois ja kastike on paksuuntunut.
  6. Viimeistele ruohosipulilla.
  7. Chiliriisi

  8. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna.
  9. Kuullota chili ja sipuli voissa. Lisää riisi ja jatka kuullottamista hetki.
  10. Lisää vesi ja fondi, kiehauta. Anna riisin hautua kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla.
  11. Mangosalsa

  12. Kuori ja kuutioi mango. Kuori sipuli ja hienonna.
  13. Halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Pese limet. Raasta kuori ja purista mehu.
  14. Yhdistä kaikki aineet. Ripauta päälle suolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
104 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
7 g
Suola
1,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)