Mocca panna cotta

Mocca panna cotta

4 h 20 min
keskitaso
215 kcal / 100g
4
5

Kahvinystävien jälkiruoka. Pannacotta eli "keitetty kerma", on italialainen jälkiruoka, jonka valmistus on suhteellisen nopeaa. Vaatii kuitenkin hieman malttia odottaa herkun hyytymistä noin 4 tuntia...

Ainekset

4 annosta
2
liivatelehteä
1 prk (2 dl)
1 ½ dl
suodatinkahvijuomaa
2 rkl
kahvilikööriä
2 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sokeria

Pinnalle

pipari- tai keksimuruja tai esim. suklaapapuja

Ohje

  1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min
  2. Kuumenna kerma, kahvi, kahvilikööri ja sokerit kattilassa kiehumispisteeseen. Nosta kattila pois liedeltä.
  3. Sulata valutetut liivatelehdet kuumaan seokseen. Jäähdytä samalla sekoittaen esim. kylmässä vesihauteessa. Näin ehkäiset jälkiruoan kuorettumisen.
  4. Jaa pannacotta kahvikuppeihin tai laseihin. Pidä peitettynä jääkaapissa n. 3 - 4 tuntia.
  5. Tarjoa kylmänä ja ripota pinnalle pipari- tai keksimuruja tai vaihtoehtoisesti suklaapapuja (huom. sis. laktoosia).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
215 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
19 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Nimetön10.3.2017 kello 10:52
En saanut pannacottaani hyytymään, missähän tein virheen
Nimetön19.12.2015 kello 14:22
Ajattelin kokeilla tätä, mutta kahvilikööriä en aio kyllä keittää.
Nimetön7.10.2012 kello 17:32
tässä taitaa olla tämänpäivän jälkiruoka hieman muunneltuna t äiti