Mokkapalat

Mokkapalat

40 min
helppo
346 kcal / 100g
287
308

Mokkapalat on koko perheen kestosuosikki. Se on nopea ja helppo valmistaa. Koristelussa voi käyttää nonparelleja, mantelilastuja tai kookoshiutaleita. Lisää ne ennenkuin kuorrutus kovettuu.

Ainekset

1 uunipannullinen
4
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
200 g
2 dl
5 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
vaniljasokeria

Kuorrutus

75 g
¾ dl (0,75 dl)
vahvaa kahvia
4 dl (240 g)
tomusokeria
½ dl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniljasokeria

Pinnalle

nonparelleja

Ohje

  1. Katso ensin mokkapalojen valmistusvideo:
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito, niin se jäähtyy sopivaksi.
  4. Yhdistä kuivat aineet.
  5. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
  6. Kaada leivinpaperille uunipannulle n. 30 - 40 cm.
  7. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  8. Kuorrutus

  9. Sulata voi kattilassa. Lisää kahvi. Sihtaa muut aineet siivilän läpi. Sekoita, kunnes tasaista. Kaada hieman lämmin kuorrutus pohjan keskelle. (Kuumana kuorrute on liian löysää levitettäväksi ja silloin se imeytyy pohjaan. Kuorrutteen jäähtyessä, se paksuuntuu sopivaksi.) Anna valua reunoja kohti. Levitä tarvittaessa lastalla reunoille. Koristele nonparelleilla ennen kuin kuorrutus kovettuu. Leikkaa 24 - 30 palaa.

Vinkki

Jos haluat voimistaa mokkapalakuorrutuksen kahvin makua, voit lisätä siihen pikakahvijauhetta makusi mukaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
346 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
16 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
105 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (306)

Nimetön29.11.2018 kello 17:46
Hyvä ohje! Teen tällä nykyisin vallan 🙂 kuorrutuskin onnistuu ohjeen mukaan loistavasti.
Nimetön27.11.2018 kello 16:45
Ihan järkyttävä! Pieleen meni, kuorruteohje on täys susi! Valuu ja valuu vaan. Vaikka kuinka odotteli ettei ois enää lämmintä. HUIJAUSTA, älkää kokeilko.
ValioAnna Koekeittiöltä30.10.2018 kello 13:35
Hei, ohjeet sinänsä on vapaasti käytettävissä, toki on hyvän tavan mukaista mainita mistä ohjeen on ottanut mikäli sitä käyttää sellaisenaan. Kuvat on suojattu tekijänoikeudella ja niitä käyttäessä pitää aina olla lupa ja mainita kuvanomistaja.