Mokkapalat

Mokkapalat

40 min
helppo
346 kcal / 100g
275
317

Mokkapalat on koko perheen kestosuosikki. Se on nopea ja helppo valmistaa. Koristelussa voi käyttää nonparelleja, mantelilastuja tai kookoshiutaleita. Lisää ne ennenkuin kuorrutus kovettuu.

Ainekset

1 uunipannullinen
4
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
200 g
2 dl
5 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
vaniljasokeria

Kuorrutus

75 g
¾ dl (0,75 dl)
vahvaa kahvia
4 dl (240 g)
tomusokeria
½ dl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniljasokeria

Pinnalle

nonparelleja

Ohje

  1. Katso ensin mokkapalojen valmistusvideo:
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito, niin se jäähtyy sopivaksi.
  4. Yhdistä kuivat aineet.
  5. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
  6. Kaada leivinpaperille uunipannulle n. 30 - 40 cm.
  7. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  8. Kuorrutus

  9. Sulata voi kattilassa. Lisää kahvi. Sihtaa muut aineet siivilän läpi. Sekoita, kunnes tasaista. Kaada kuorrutus hieman lämpimänä pohjan keskelle. (Kuumana kuorrute on liian löysää, se paksuuntuu jäähtyessään.) Anna valua reunoja kohti. Levitä tarvittaessa lastalla reunoille. Koristele nonparelleilla ennen kuin kuorrutus kovettuu. Leikkaa 24 - 30 palaa.

Vinkki

Jos haluat voimistaa mokkapalakuorrutuksen kahvin makua, voit lisätä siihen pikakahvijauhetta makusi mukaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
346 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
16 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
105 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (299)

Nimetön21.8.2018 kello 18:07
Hyvä ohje. Tällä leivon jalkkisporukan kahvioon. Tämän kyllä saa epäonnistumaan seuraavasti: a) kylmät munat, b) leivot suoraan samaan kulhoon kuin ensimmäisen pellillisen, c) unohdut kirjoittamaan kommenttia ja poltat pohjan uuniin...
Nimetön27.7.2018 kello 18:47
Pohja 1.5cm paksu kuorrute lirua lisäsin 2 pkt tomusokeria että sain paksua! Kahvia 4 ruokalusikallista ei enempää! En suosittele Terveisin kokki aivan p ohje
Nimetön10.6.2018 kello 10:38
Taikina ja kuorrute jää ihan liian löysäks. Vehnäjauhoja saa lisätä reilusti lisää ja tomusokeria kuorrutteeseen. Kuorrutetta jäi vaikka toiseen piirakkaan.