Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mokkapalat

Mokkapalat on koko perheen kestosuosikki. Se on nopea ja helppo valmistaa. Koristelussa voi käyttää nonparelleja, mantelilastuja tai kookoshiutaleita. Lisää ne ennenkuin kuorrutus kovettuu.

Mokkapalat
Mokkapalat

Ainesosat

uunipannullinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 200 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus

  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • ¾ dl vahvaa kahvia
  • 4 dl tomusokeria
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • 0 kg nonparelleja

Ohje

  1. Katso ensin mokkapalojen valmistusvideo:
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito, niin se jäähtyy sopivaksi.
  4. Yhdistä kuivat aineet.
  5. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
  6. Kaada leivinpaperille uunipannulle, koko n. 30 x 40 cm.
  7. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuorrutus

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää kahvi. Sihtaa muut aineet siivilän läpi. Sekoita, kunnes tasaista. Kaada hieman lämmin kuorrutus pohjan keskelle. (Kuumana kuorrute on liian löysää levitettäväksi ja silloin se imeytyy pohjaan. Kuorrutteen jäähtyessä, se paksuuntuu sopivaksi.) Anna valua reunoja kohti. Levitä tarvittaessa lastalla reunoille. Koristele nonparelleilla ennen kuin kuorrutus kovettuu. Leikkaa 24 - 30 palaa.

Vinkki

Jos haluat voimistaa mokkapalakuorrutuksen kahvin makua, voit lisätä siihen pikakahvijauhetta makusi mukaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 342 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 44,6 g
Rasva 15,6 g
Tyydyttynyt rasva 8,6 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search