Mokkapalat

Mokkapalat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mokkapalat

Mokkapalat on koko perheen kestosuosikki. Se on nopea ja helppo valmistaa. Koristelussa voi käyttää nonparelleja, mantelilastuja tai kookoshiutaleita. Lisää ne ennenkuin kuorrutus kovettuu.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
15 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

7373 arvostelua

Ainekset1 uunipannullinen

1 uunipannullinen
4
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
200 g
2 dl
5 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
vaniljasokeria

Kuorrutus

75 g
¾ dl (0,75 dl)
vahvaa kahvia
4 dl (240 g)
tomusokeria
½ dl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniljasokeria

Pinnalle

nonparelleja

Ohje

  1. Katso ensin mokkapalojen valmistusvideo:
    https://www.youtube.com/watch?v=iOVTP5pyDUc
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito, niin se jäähtyy sopivaksi.
  4. Yhdistä kuivat aineet.
  5. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
    Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
    Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
  6. Kaada leivinpaperille uunipannulle n. 30 - 40 cm.
     Kaada leivinpaperille uunipannulle n. 30 - 40 cm.
  7. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  8. Kuorrutus

  9. Sulata voi kattilassa. Lisää kahvi. Sihtaa muut aineet siivilän läpi. Sekoita, kunnes tasaista. Kaada hieman lämmin kuorrutus pohjan keskelle. (Kuumana kuorrute on liian löysää levitettäväksi ja silloin se imeytyy pohjaan. Kuorrutteen jäähtyessä, se paksuuntuu sopivaksi.) Anna valua reunoja kohti. Levitä tarvittaessa lastalla reunoille. Koristele nonparelleilla ennen kuin kuorrutus kovettuu. Leikkaa 24 - 30 palaa.
    Sulata voi kattilassa. Lisää kahvi. Sihtaa muut aineet siivilän läpi. Sekoita, kunnes tasaista. Kaada hieman lämmin kuorrutus pohjan keskelle. (Kuumana kuorrute on liian löysää levitettäväksi ja silloin se imeytyy pohjaan. Kuorrutteen jäähtyessä, se paksuuntuu sopivaksi.) Anna valua reunoja kohti. Levitä tarvittaessa lastalla reunoille. Koristele nonparelleilla ennen kuin kuorrutus kovettuu. Leikkaa 24 - 30 palaa.
Vinkki

Vinkki

Jos haluat voimistaa mokkapalakuorrutuksen kahvin makua, voit lisätä siihen pikakahvijauhetta makusi mukaan.
Lisukkeeksi
Helpot mokkapalat
1 h

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
346 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›