Muna-anjovispiirakka

Muna-anjovispiirakka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Muna-anjovispiirakka

Muna-anjovispiirakka

Muna-anjovispiirakka sopii nautittavaksi iltapalana ja kahvipöydän suolaisena tarjottavana. Jos et välitä anjoviksesta, voit korvata sen helposti kirjolohella.

Valmistusaika

Työaika
1 h
25 min
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset1 uunipannullinen

1 uunipannullinen

Pohja

3 dl
½ pkt (25 g)
hiivaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 ½ dl
ruisleseitä
n. 5 1/2 dl
vehnäjauhoja
50 g

Täyte

5
keitettyä (8 min) kananmunaa
1/2 - 1 (200 g)
purjoa
1 rkl
¾ tl
suolaa
½ tl
jauhettua mustapippuria
3 rkl
kapriksia
1 rasia (125/81 g)
anjovisfileitä
2 dl
1 dl
2
kananmunaa
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon murennettu hiiva, suola ja sokeri. Lisää puuhaarukalla sekoittaen ruisleseet, osa jauhoista ja voisula. Lisää loput jauhot vähitellen.
  2. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä leivinpaperille uunipannulle. Taikina saa nousta reilusti myös uunipannun reunoille. Anna kohota liinan alla.
  3. Keitä munat. Kuullota hienonnettu purjo voissa. Mausta. Kuori ja hienonna munat. Lisää purjon sekaan.
  4. Levitä hieman jäähtynyt purjo-munaseos, kaprikset ja neljään osaan leikatut anjovisfileet kohonneelle taikinalevylle. Kaada päälle ruokakerma-maito-munaseos. Ripota päälle juustoraaste.
  5. Paista 200 asteessa 22 - 25 min tai kunnes piirakka on kypsää
  6. KIRJOLOHIPIIRAKKA

  7. *Korvaa anjovikset 300 g:lla kirjolohisuikaleita. Paista ne purjon kanssa pannulla. Tarkista mausteiden riittävyys. Kirjolohipiirakkaan riittää neljä keitettyä munaa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
197 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.