Siirry sisältöön
Mustaherukkakastike

Mustaherukkakastike

Mustaherukkakastike sopii erityisesti riistalihan ja siipikarjan lisäkkeeksi.

Mustaherukkakastike

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3½ dl (200 g) mustaherukoita
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl konjakkia
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • ripaus suolaa
  • ripaus valkopippuria

Ohje

  1. Mittaa mustaherukat kattilaan. Keitä n. 5 min tai kunnes marjat ovat hajoneet.
  2. Lisää sokeri ja konjakki. Kiehauta. Lisää kerma ja anna kastikkeen hetki kiehua.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Painele kastike lusikanpohjalla siivilän läpi.
  5. Tarjoa liharuoan, esim. poron, hirven tai saksanpeuran kastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 201 kcal
Proteiini 1,7 g
Hiilihydraatti 8,8 g
Rasva 16,7 g
Tyydyttynyt rasva 9,7 g
Ravintokuitu 2,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search