Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Neuvoksen juustokohokas

Soufflé eli kohokas on kuohkea, munista ja maitokastikeesta valmistettu herkku. Neuvoksen juustokohokkaan makuaineena toimii Salaneuvos juusto. Se sopii alku- tai pikkuruoaksi punajuurichutneyn ja vihreän salaatin kera.

Neuvoksen juustokohokas
Neuvoksen juustokohokas

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 4 keltuaista
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • ¼ tl suolaa
  • 150 g (3 dl)
    Valio Salaneuvos® juustoa
    Salaneuvos oli Suomen suuriruhtinaskunnassa korkea-arvoinen virkamies, joka vartioi valtion salaisuuksia. Tarkkaan vartioitu on myös resepti…
    Valio Salaneuvos® e350 g
  • 4 valkuaista

Punajuurichutney


Ohje

  1. Sulata voi tilavassa kattilassa. Lisää jauhot, kiehauta. Kaada kattilaan maito muutamassa erässä ja sekoita samanaikaisesti, kunnes tasaista. Anna kiehua hiljalleen samalla sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Nosta levyltä
  2. Vatkaa keltuaiset maitokastikkeen joukkoon yksitellen. Mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita joukkoon raastettu juusto.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita viimeisenä muihin aineisiin varovasti nostellen.
  4. Kaada seos voideltuun, korkeareunaiseen uunivuokaan tai pieniin annosvuokiin. Kypsennä yhtä isoa kohokasta 150 asteessa, uunin alimmalla tasolla 45 - 50 min tai annoskohokkaita 175 asteessa n. 15 min. Älä avaa uunia kypsentämisen aikana, ettei kohokas laske.
  5. Tarjoa heti alku- tai iltapalaruokana punajuurichutneyn, salaatin ja patongin kanssa.

Punajuurichutney

  1. Kuori punajuuret. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi (0,5 cm x 0,5 cm). Laita kattilaan kiehumaan kannen alle veteen, joka peittää punajuuret.
  2. Kuori sillä aikaa sipuli ja omena. Hienonna sipuli. Leikkaa omena saman kokoisiksi kuutioiksi kuin punajuuret.
  3. Kun punajuuret ovat kypsiä, kaada vesi pois. Lisää kattilaan sipuli, omena, sokeri, etikka, omenamehu, inkivääriraaste ja suola. Anna kiehua ilman kantta n. 10 min tai kunnes seos on sopivan sakeaa.
  4. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Tarjoa juustokohokkaan lisäkkeenä. Punajuurichutney sopii myös riista- ja kalaruokien tai jauhelihapihvien kera tarjottavaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 127 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 9,6 g
Rasva 6,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,5 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vettä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search