Neuvoksen juustokohokas

Neuvoksen juustokohokas

1 h 10 min
keskitaso
133 kcal / 100g
0
0

Soufflé eli kohokas on kuohkea, munista ja maitokastikeesta valmistettu herkku. Neuvoksen juustokohokkaan makuaineena toimii Salaneuvos juusto. Se sopii alku- tai pikkuruoaksi punajuurichutneyn ja vihreän salaatin kera.

Ainekset

4 annosta
2 rkl
2 rkl
vehnäjauhoja
3 dl
4
keltuaista
½ tl
jauhettua mustapippuria
¼ tl
suolaa
150 g
4
valkuaista

Punajuurichutney

250 g
punajuuria
vettä
1 (100 g)
sipuli
1 (125 g)
hapahko omena
¾ dl
sokeria
¾ dl
valkoviinietikkaa
1 dl
¾ rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Sulata voi tilavassa kattilassa. Lisää jauhot, kiehauta. Kaada kattilaan maito muutamassa erässä ja sekoita samanaikaisesti, kunnes tasaista. Anna kiehua hiljalleen samalla sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Nosta levyltä
  2. Vatkaa keltuaiset maitokastikkeen joukkoon yksitellen. Mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita joukkoon raastettu juusto.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita viimeisenä muihin aineisiin varovasti nostellen.
  4. Kaada seos voideltuun, korkeareunaiseen uunivuokaan tai pieniin annosvuokiin. Kypsennä yhtä isoa kohokasta 150 asteessa, uunin alimmalla tasolla 45 - 50 min tai annoskohokkaita 175 asteessa n. 15 min. Älä avaa uunia kypsentämisen aikana, ettei kohokas laske.
  5. Tarjoa heti alku- tai iltapalaruokana punajuurichutneyn, salaatin ja patongin kanssa.
  6. Punajuurichutney

  7. Kuori punajuuret. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi (0,5 cm x 0,5 cm). Laita kattilaan kiehumaan kannen alle veteen, joka peittää punajuuret.
  8. Kuori sillä aikaa sipuli ja omena. Hienonna sipuli. Leikkaa omena saman kokoisiksi kuutioiksi kuin punajuuret.
  9. Kun punajuuret ovat kypsiä, kaada vesi pois. Lisää kattilaan sipuli, omena, sokeri, etikka, omenamehu, inkivääriraaste ja suola. Anna kiehua ilman kantta n. 10 min tai kunnes seos on sopivan sakeaa.
  10. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  11. Tarjoa juustokohokkaan lisäkkeenä. Punajuurichutney sopii myös riista- ja kalaruokien tai jauhelihapihvien kera tarjottavaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
133 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
7 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
143 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)