Nopea makaronivuoka

Nopea makaronivuoka

25 min
helppo
188 kcal / 100g
10
8

Makaronilaatikko on monien herkkuruokaa. Sen valmistaminen arkena on kuitenkin aikaa vievää. Tällä ohjeella valmistat herkullisen ja hiukan erilaisen makaronivuoan nopeammin.

Ainekset

6 annosta
1 pkt (180 g)
pekonia
½ pieni
kukkakaali
pieni
parsakaali
500 g
makaronia
3 dl
pastan keitinvettä
1 (250 g)

Ohje

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita pekoniviipaleet suureen uunivuokaan. Paahda uunin yläosassa n. 8 min.
  2. Kiehauta suuressa kattilassa vettä, mausta suolalla. Poista kukka- ja parsakaalista kova kanta. Leikkaa kukinnot isoiksi lohkoiksi. Lisää kiehuvaan veteen makaroni ja kaalit.
  3. Keitä kannen alla, kunnes makaroni on lähes kypsää.
  4. Ota pekonit pois uunista ja hienonna veitsellä.
  5. Valuta makaronit ja kaalit, ota keitinvettä talteen n. 3 dl. Kaada makaronit ja kaalit uunivuokaan, jossa paahdoit pekonit. Vuokaa ei tarvitse pestä välillä. Soseuta kaaleja tarvittaessa hiukan.
  6. Lisää hienonnettu pekoni, Koskenlaskija ja hiukan keitinvettä. Sekoita.
  7. Gratinoi uunin yläosassa vielä n. 8 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
188 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
8 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
70 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (8)

Nimetön13.7.2018 kello 11:33
Annetulla makaronien määrällä (500g) ruoka on lähestulkoon pelkkää makaronia. Paremman saa, kun käyttää noin puolet tästä (250-300g). Silloin vihannekset korostuu paremmin. Vuokaan voi lisätä vielä esimerkiksi porkkanaa saman verran kuin kaalejakin tuomaan makua ja väriä. Muuten äärettömän hyvä ja helppo arkiruoka.
Nimetön9.12.2016 kello 11:04
Oli hyvää! Itse laitoin Koskenlaskijan sijaan lihalientä (tehty fond du chef -kuutiosta) niin ruoka oli ollut niin raskas, nams!
Nimetön23.12.2015 kello 10:38
Pekonia tähän voisi laittaa enemmän kuin ohjeessa, lisäksi mausteita olisi voinut olla enemmän, jäi mielestäni aika mauttomaksi. Muuten hyvä resepti.