Nopea makaronivuoka

Nopea makaronivuoka

Makaronilaatikko on monien herkkuruokaa. Sen valmistaminen arkena on kuitenkin aikaa vievää. Tällä ohjeella valmistat herkullisen ja hiukan erilaisen makaronivuoan nopeammin.

25 min
helppo
189 kcal / 100g
10
9

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 pkt (180 g)
pekonia
½ pieni
kukkakaali
pieni
parsakaali
500 g
makaronia
3 dl
pastan keitinvettä
1 250 g
Valio Koskenlaskija® Ruokaa cheddar
tai Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamaton

Ohje

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita pekoniviipaleet suureen uunivuokaan. Paahda uunin yläosassa n. 8 min.
  2. Kiehauta suuressa kattilassa vettä, mausta suolalla. Poista kukka- ja parsakaalista kova kanta. Leikkaa kukinnot isoiksi lohkoiksi. Lisää kiehuvaan veteen makaroni ja kaalit.
  3. Keitä kannen alla, kunnes makaroni on lähes kypsää.
  4. Ota pekonit pois uunista ja hienonna veitsellä.
  5. Valuta makaronit ja kaalit, ota keitinvettä talteen n. 3 dl. Kaada makaronit ja kaalit uunivuokaan, jossa paahdoit pekonit. Vuokaa ei tarvitse pestä välillä. Soseuta kaaleja tarvittaessa hiukan.
  6. Lisää hienonnettu pekoni, Koskenlaskija ja hiukan keitinvettä. Sekoita.
  7. Gratinoi uunin yläosassa vielä n. 8 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
189 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g
Kalsium
70 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)