Gratinoitu kasvisvuoka

Gratinoitu kasvisvuoka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Gratinoitu kasvisvuoka

Gratinoitu kasvisvuoka

Juustokastike kuorruttaa kasvikset herkullisiksi uunissa. Kasviksia voi vaihdella; myös porkkana, sipuli ja uudet perunat käyvät hyvin vuokaan. Esikypsennä ne sopiviksi ennen gratinointia.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
25 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 - 500 g
kukkakaalia
200 g
parsakaalia
100 g
paprikaa
¼ tl
suolaa
½ tl
pippurisekoitusta

Gratiinikastike

2 dl
150 g (3 dl)

Ohje

  1. Leikkaa kaalit pienemmiksi paloiksi. Esikypsennä kaaleja vähässä, suolalla maustetussa vedessä palojen koosta riippuen n. 3 min. Valuta. Kaada uunivuokaan.
  2. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää uunivuokaan.
  3. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Sekoita hyvin, että mausteet ovat tasaisesti.
  4. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon raastettu juusto. Kuumenna ja sekoita kunnes juusto sulaa.
  5. Kaada gratiinikastike vuokaan.
  6. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa 25 - 35 min tai kunnes kaalit ovat sopivan kypsiä.
  7. Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai lisäkeruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
121 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›