Gratinoitu kasvisvuoka

Gratinoitu kasvisvuoka

40 min
helppo
121 kcal / 100g
6
6

Juustokastike kuorruttaa kasvikset herkullisiksi uunissa. Kasviksia voi vaihdella; myös porkkana, sipuli ja uudet perunat käyvät hyvin vuokaan. Esikypsennä ne sopiviksi ennen gratinointia.

Ainekset

4 annosta
400 - 500 g
kukkakaalia
200 g
parsakaalia
100 g
paprikaa
¼ tl
suolaa
½ tl
pippurisekoitusta

Gratiinikastike

2 dl
150 g (3 dl)

Ohje

  1. Leikkaa kaalit pienemmiksi paloiksi. Esikypsennä kaaleja vähässä, suolalla maustetussa vedessä palojen koosta riippuen n. 3 min. Valuta. Kaada uunivuokaan.
  2. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää uunivuokaan.
  3. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Sekoita hyvin, että mausteet ovat tasaisesti.
  4. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon raastettu juusto. Kuumenna ja sekoita kunnes juusto sulaa.
  5. Kaada gratiinikastike vuokaan.
  6. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa 25 - 35 min tai kunnes kaalit ovat sopivan kypsiä.
  7. Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai lisäkeruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
121 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
9 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
142 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

Nimetön30.4.2014 kello 12:20
Muutamia kertoja tehty eikä tehdystä satsista jää mitään jäljelle. Mielettömän hyvää :p
Nimetön14.3.2014 kello 14:42
Ihanaa, tätä teen. Laittaisin vähän vuohenjuustoa lisäksi, on aiemmin gratiineissa kokeiltu ja maistunut tosi hyvältä :)
Nimetön17.11.2013 kello 14:05
Todella hyvää ja voi napostella iloisin mielin! :) Lisää vielä vähän koskenlaskijaa niin kyllä maistuu...